
Όπως είπε, παράλληλα αυξήθηκε συμμετρικά κατά 28,5% ο μέσος μισθός στη χώρα, και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ ενώ τόνισε ότι "υπάρχουν προβλήματα ακόμη και δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε". Πρόσθεσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι διπλάσια απ' ό,τι ο σωρευτικός πληθωρισμός στη χώρα, ότι υπάρχει αισθητή αύξηση και στις καθαρές αποδοχές, ενώ επανέλαβε τα στοιχεία που παρέθεσε στην εισαγωγή του σχετικά με τις λεπτομέρειες που διέπουν την απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού.
"Δεν πιστεύουμε στα λεφτόδεντρα, η πίτα μεγαλώνει με το να κινηθεί η αγορά και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αυτά τα έσοδα θα κοιτάξουμε να επιστρέφονται στην κοινωνία" είπε και προσέθεσε ότι αφορά 1,6 εκατ. πολίτες η ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Αναφερόμενος στον κ. Τριαντόπουλο και στο αν θα παραστεί ή όχι στην προανακριτική ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο.
"Αυτό που πρότεινε ο Τριαντόπουλος είναι να έχει από πριν τη χειρότερη θέση που μπορούσε να έχει όταν τελειώσει η προανακριτική" είπε και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι "παραπλανά την κοινή γνώμη". Δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάτι χειρότερο από την πλήρη αποδοχή από την προανακριτική της πρότασης του ΠΑΣΟΚ είπε ο κ. Μαρινάκης και χαρακτήρισε "απόλυτη πράξη γενναιότητας" την απόφαση του Τριαντοπούλου που "δείχνει ότι δεν φοβάται τη δικαιοσύνη". Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ήθελε να επενδύσει σε ένα σόου στην προανακριτική και την κάλεσε "να βρει άλλους τρόπους" και επισήμανε ότι είναι δικαίωμα του κ. Τριαντόπουλου να καταθέσει είτε αυτοπροσώπως είτε με υπόμνημα.
Ερωτώμενος για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ και το πρόγραμμα "Σπίτι μου ΙΙ", είπε πως ο ισχυρισμός ότι αποτυγχάνει το πρόγραμμα παραγνωρίζει την πραγματική εικόνα και δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. Συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται μόλις στον 3ο μήνα, και υπάρχουν 3.261 εγκεκριμένα δάνεια αξίας 386 εκατ. ευρώ ενώ είναι σε τελικές εγκρίσεις 49 συμβολαιοποιήσεις και ξεκινούν οι πρώτες εκταμιεύσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στην Τουρκία και την απελευθέρωση δημοσιογράφων είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή το θέμα, δεν αξιολογεί δικαστικές αποφάσεις ενός κυρίαρχου κράτους ούτε γνωρίζει λεπτομέρειες.
Αναφερόμενος στους εξοπλισμούς είπε ότι η χώρα μας θωρακίζεται και εξοπλίζεται γιατί επιδιώκει την ειρήνη και δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσει σε τίποτα σχετικά με τις κόκκινες γραμμές σχετικά με τα ζητήματα κυριαρχίας. Σημείωσε ότι σε λίγες ημέρες θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι στο καλύτερο γεωπολιτικό σημείο από ποτέ, και συνεχίζει να επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονες.
Για το σιδηρόδρομο και σχετικές δηλώσεις του κ. Κυρανάκη, είπε ότι προφανώς πρέπει να γίνουν περισσότερα για το σιδηρόδρομο, αφού δεν έκλεισαν οι πολύ μεγάλες πληγές.
Είπε ακόμη ότι "θα ήμασταν υποκριτές εάν λέγαμε ότι αρκούν όσα έχουμε κάνει. Χρειάζονται περισσότερα και θα τα κάνουμε πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα χωρίς να μηδενίζουμε όσα έχουν γίνει".
Ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, ενώ απαντώντας για δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν έθεσε ποτέ κανείς δίλημμα μεταξύ νομίσματος και δημοκρατίας.
"Τέτοια σχήματα λόγου κάνουν κακό είμαστε όλοι με το αυτονόητο με την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Ένας πολιτικός δεν την υπερασπίζεται με το να κάνει τον ανακριτή και τον εισαγγελέα" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης και προσέθεσε ότι αυτοί που το παίζουν αντισυστημικοί και θέλουν να εμφανιστούν ως σωτήρες κυβέρνησαν τη χώρα με άλλους σχηματισμούς.
Για τα συνθήματα που ακούστηκαν στις παρελάσεις, είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στήριξε όσο καμία τις Ένοπλες Δυνάμεις και με εξοπλισμούς και με αυξήσεις σε μισθούς ένστολων και παρέπεμψε στο υπουργείο Άμυνας το οποίο χειρίζεται το ζήτημα αυτό, "και δεν προσφέρεται για διατύπωση κρίσεων και άσκηση πολιτικής".
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χθεσινή εξέλιξη με την εταιρεία Chevron και είπε ότι ενισχύεται η στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ ενώ επί της ουσίας αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ και αγνοούν το τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν υπάρχει αναλογική αύξηση εργατικών ατυχημάτων αλλά υπάρχουν σοβαρά περιστατικά, και τόνισε ότι η κυβέρνηση αυστηροποίησε το νομικό πλαίσιο ως προς τις ποινές στην εργατική νομοθεσία.
Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία των δυο πρώην πρωθυπουργών σε εκδήλωση του υπουργείου Άμυνας ο κ. Μαρινάκης είπε ότι υπάρχουν δυο αφηγήματα από τα αντιπολιτευόμενα μέσα να πλήξουν την κυβέρνηση. Το πρώτο περί ενδοτικότητας και το δεύτερο περί εσωτερικών προβλημάτων. Το πρώτο είπε, δεν τους βγαίνει, και ασχολούνται με το δεύτερο, το οποίο χαρακτήρισε "τεχνητό ζήτημα". Η πολιτική δεν είναι παραπολιτική αλλά πολιτικές -είπε- όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού τα όσα γίνονται στην παιδεία την υγεία κλπ και σημείωσε ότι κάποιοι προσπαθούν να επαναφέρουν παραμύθια με δράκους.
Τέλος αναφερόμενος στο επεισόδιο με την κ. Μενδώνη και την υπάλληλο στο Άργος είπε ότι "όταν δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου και ζητάς και ρέστα πρέπει να πάρεις αποστομωτική απάντηση". Σημείωσε ότι πρέπει να τελειώσουν αυτά τα έργα, και ότι δεν υπήρχε καμία λέξη υβριστική, αλλά ήταν ανθρώπινη αντίδραση με θυμό από την υπουργό, γιατί το κράτος είχε χρηματοδοτήσει μια σειρά από ενέργειες που αυτές δεν έγιναν.