Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μάνης Χρυσόστομος Γ’: «Σε πρωτεύουσα θέση τα ιδεώδη, θρησκευτική πίστη και φιλοπατρία»

Κάθε χρόνο στις 22 Ιουνίου εορτάζεται η επέτειος της μάχης της Βέργας στο πέτρινο οχύρωμα (22-06-1826) και της κατατροπώσεως των στρατευμάτων του Ιμπραήμ, αποτελούμενα από πολυάριθμο πεζικό και ιππικό, υπό των αγωνιστών Μανιατών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, σήμερα Δευτέρα 22/6/20, χοροστάτησε στην επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ναό του Αγ. Νικολάου Αλμυρού (Βέργας), συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της περιοχής, ως και στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της Βέργας, παρουσία εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως και εκπροσώπων τοπικών πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, μετά το πέρας των εκδηλώσεων προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Η νίκη στη σκληρή μάχη της Βέργας ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα του ηρωϊσμού των Μανιατών ενάντια στην επιδρομή του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, στην πλέον κρίσιμη περίοδο ολόκληρης της Επαναστάσεως του ’21. Όμως, ο όρκος των Ελλήνων αγωνιστών «ὑπερ πίστεως καί πατρίδος» εμψύχωνε τις καρδιές τους. Και αυτός ο όρκος έδωσε τη νίκη και η νίκη έφερε την ανεξαρτησία, αυτή που διεκήρυξαν «ἐνώπιον Θεοῦ καί ἀνθρώπων», το επόμενο έτος στην Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνος. Για μια ακόμα φορά η πνοή της πίστεως στο Θεό και η αγάπη προς την ελευθερία της πατρίδος απέδειξαν το θαύμα του ’21. Δεν αξίζει άραγε αυτές οι βασικές αρχές να μας οδηγήσουν και σήμερα σε μια γόνιμη εθνική αυτογνωσία; Τα ιδεώδη της θρησκευτικής πίστεως και τις φιλοπατρίας και πάλιν να λάβουν πρετεύουσα θέση σ’ όλο το δημόσιο βίο. Το έχουμε απόλυτα ανάγκη».

Tags
Back to top button