Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μάλτα: Νομιμοποιήθηκε η καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης για προσωπική χρήση

Η Μάλτα έγινε σήμερα η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που θα επιτρέπει την περιορισμένη καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης για προσωπική χρήση, μετά την έγκριση του σχετικού νόμου από το κοινοβούλιο. Ο νόμος εγκρίθηκε με ψήφους 36 υπέρ έναντι 27 κατά και επιτρέπει στους ενήλικους κατοίκους στη Μάλτα να έχουν στην κατοχή τους έως 7 γραμμάρια κάνναβης και να καλλιεργούν έως και 4 φυτά.

Στη Μάλτα ο νόμος προβλέπει επίσης την ίδρυση ενώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα μπορούν να παράγουν και να πωλούν κάνναβη στα μέλη τους, τα οποία δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 500.

Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα, που προέρχεται από το Εργατικό Κόμμα, είχε ζητήσει από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση «ώστε να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα», να περιοριστούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση κάνναβης και να μην αναγκάζονται οι χρήστες να καταφεύγουν στη μαύρη αγορά.

Εξήγησε επίσης ότι θέλει να γλιτώσει τους γονείς από το «τραύμα» να βλέπουν τα παιδιά τους να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης επειδή κάπνισαν ένα τσιγάρο, διατηρώντας όμως την πίεση στους εμπόρους. «Η διακίνηση ναρκωτικών θα παραμείνει παράνομη», υπογράμμισε.

Το αντιπολιτευόμενο Εθνικιστικό Κόμμα καταψήφισε τον νόμο εκτιμώντας ότι η μεταρρύθμιση «κανονικοποιεί και θα αυξήσει τη χρήση ναρκωτικών» στη χώρα.Η εφαρμογή και η τήρηση του νόμου θα ανατεθεί σε μια νέα δημόσια υπηρεσία, την Αρχή Υπεύθυνης Χρήσης Κάνναβης.

Tags
Back to top button