Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μάχη μέχρι θανάτου: Ιπποπόταμοι μονομαχούν με κροκόδειλο για να σώσουν γκνου και να το φάνε οι ίδιοι

Δείτε την απίστευτη προσπάθεια δύο ιπποπόταμων να σώσουν ένα γκνου από πεινασμένο κροκόδειλο. Μετά, επιχειρούν οι ίδιοι να το καταβροχθίσουν.


Στο Kruger Park της Νότιας Αφρικής ο 72χρονος Mervyn Van Wyk κατέγραψε ένα απίστευτο θέαμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο πάρκο.

Γκνου πάλευε να σωθεί από τα δόντια ενός πεινασμένου κροκόδειλου για οκτώ ολόκληρα λεπτά. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα ζευγάρι ιπποπόταμων, έτοιμο να το σώσει. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι δύο ιπποπόταμοι ήθελαν στην πραγματικότητα να σώσουν το γκνου για να το απολαύσουν οι ίδιοι…

“Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τη σπάνια κατάσταση, στην οποία γίναμε μάρτυρες. Δεν έχω ξαναδεί ιπποπόταμο να προσπαθεί να σώσει άλλο ζώο, ήταν απλά εντυπωσιακό”, είπε ο 72χρονος έκπληκτος από το θέαμα.

Ο Mervyn καταλήγει: «Να θυμάστε ότι στο Kruger Park δεν πρέπει ποτέ να βιάζεστε. Η υπομονή είναι χρυσός γιατί υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά στιγμιότυπα που αξίζει να ανακαλύψετε».


Το γκνου είναι γένος μεγάλου βοοειδούς, που συγγενεύει με την βουβαλίδα. Έχει κοντόχοντρο λαιμό, με κεφάλι στενόμακρο και κέραταφαρδιά στη βάση τους. Υπάρχουν δύο είδη πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.

Το γκνου με την άσπρη ουρά, γνωστό και ως κοννοχαίτης είναι λεπτοκαμωμένο περίπου 120 εκ. ψηλό, κοντόσωμο και με μακριά πόδια. Έχει μαύρο χρώμα με μακριά κρόσσια στον αυχένα και μακριά άσπρη ουρά.

Στο ραβδωτό γνου ή κυανή κοννοχαίτης είναι πιο μακριά στο σώμα, γκριζογάλαζο με σκούρες καφέ ραβδώσεις στο λαιμό. Το ραβδωτό γνου είναι μεγαλύτερο, γύρω στα 144 εκ. ύψος και με κοντύτερα κέρατα.

Δείτε το βίντεο:

Tags
Back to top button