Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Μακεδονική φέτα» στα ράφια των ελληνικών σούπερμαρκετ και του εξωτερικού (βίντεο)

“Πάγωσαν” καταναλωτές γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ με εκατοντάδες υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, όταν κοίταξαν τα ψηλά γράμματα προϊόντων που αγόρασαν.

Διαπίστωσαν πως απροκάλυπτα πωλούνται προϊόντα με χώρα προέλευσης τη… “Μακεδονία” στη σλαβική γραφή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκήνιο».

Πρόκειται για 9 διαφορετικά τρόφιμα που έχουν σαν βάση τους τη σόγια, το ρύζι, το αμύγδαλο και τη βρώμη. Είναι φυτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Τα παραπάνω εννέα προϊόντα διατίθενται στα υποκαταστήματα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ από ελληνική εισαγωγική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων στην Ελλάδα από το 1965.

Η ετικέτα των συγκεκριμένων σκοπιανών προϊόντων, έχουν την…κάλυψη ιταλικής εταιρείας με έδρα την Μπολόνια της Ιταλίας. Όμως διαβάζοντας τον πραγματικό τόπο παραγωγής των προϊόντων προκύπτει διεύθυνση στα Σκόπια της λεγόμενης “Μακεδονίας”.

Πολλοί καταναλωτές με τους οποίους μιλήσαμε, μόλις διαπίστωσαν την χώρα προέλευσης των προϊόντων αντέδρασαν αρνητικά, ενώ άλλοι διερωτώνται τι διαπραγμάτευση κάνει η ελληνική κυβέρνηση με τη γειτονική χώρα, όταν ήδη τα προϊόντα τους πωλούνται στην Ελλάδα με όνομα κράτους προέλευσης τη “Μακεδονία”…

Πάντως, εκτός από τις ελληνικές εισαγωγές προϊόντων από τη γειτονική χώρα, έχουμε και διάθεση προϊόντων απευθείας από σκοπιανές εταιρείες με έδρα. Μεταξύ άλλων στα ράφια γνωστών αλυσίδων σούπερ μάρκετ πωλούνται πάμφθηνα σοκολατοειδή τύπου σοκοφρέτα αξίας μόλις 15 λεπτών με όνομα χώρας προέλευσης “Makedonija-Macedonia”.

Δείτε το βίντεο με το πρόμο του τυριού σε επίσημο βίντεο της εταιρίας:

Tags
Back to top button