
Η κ. Γιαννάκου εξέφρασε τον προβληματισμό τόσο με την εξίσου γονική μέριμνα, όσο και με την υποχρεωτική ποσόστωση στον χρόνο επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά.
«Δεν μπορεί να λειτουργήσει εύκολα ο νόμος, δεν υπάρχουν καν κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχίατροι και ψυχολόγοι», εκτίμησε και πρόσθεσε:
Συνεπιμέλεια: Νέο νομοσχέδιο - Περιμένουν τις αποφάσεις οι γονείς
«Το πιθανότερο είναι ότι θα προκύπτουν έντονες διαφωνίες στην διαμεσολάβηση και οι υποθέσεις θα πηγαίνουν πάλι στα δικαστήρια. Δεν μπορεί να επιβάλλεται υποχρεωτικό πλαίσιο συνεπιμέλειεας ούτε υποχρεωτικός χρόνος παραμονής σε κάθε γονέα. Η κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται ειδικά για το κάθε παιδί» είπε η βουλευτής για να υπογραμμίσει:
«Αυτές τις παρατηρήσεις κάνω κατ αρχήν. Θεωρώ ότι οφείλετε να δεχθείτε ορισμένες από τις παρατηρήσεις. Θα διευκολύνετε πολύ κόσμο και θα σταματήσει η κοινωνική σύγκρουση.
Το νομοσχέδιο είναι από τα ελάχιστα που έχουν επιφέρει ενασχόληση πλήθους κόσμου και σε ατομικό επίπεδο.
Συνεπιμέλεια: Επιστολη Συνήγορου του Πολίτη προς υπουργό Δικαιοσύνης
Δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η υπόθεση και τα προβλήματα με το νομοσχέδιο. Υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν πρέπει να φέρουμε κάτι που θα δημιουργήσει πρόσθετα. Τι οικογενειακά δικαστήρια να υπάρξουν στην επαρχία;
Είδατε πόσο μεγάλο ποσοστό ζευγαριών καταφεύγει σε συναινετικές διαδικασίες που δεν χρειάζονται δικαστήριο. Το 80% το κάνει. Αντί λοιπόν να βοηθήσουμε το υπόλοιπο 20% του κεντρίζουμε τα προβλήματα».
Αντίστοιχους προβληματισμούς είχε εκφράσει και η Όλγα Κεφαλογιάννη που σε συνέντευξή της είχε επισημάνει «σοβαρές αστοχίες που προσκρούουν στο συμφέρον του παιδιού».
Συνεπιμέλεια: Τι αλλάζει μετά από 40 χρόνια
Υπενθυμίζουμε ότι στο νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια αντιτίθενται τα κόμματα της αντιπολίτευσης.