Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιβύη: 7.000 μετανάστες σε κέντρα κράτησης

Περίπου 7.000 με 8.000 μετανάστες, με προέλευση κατά πλειοψηφία από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, έχουν οδηγηθεί σε περίπου 20 κέντρα κράτησης στην Λιβύη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος της υπηρεσίας καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Ο Αμπντουλραζάρ Αλ Σνίτι μίλησε με αφορμή το άνοιγμα ενός νέου κέντρου κράτησης στην Ταζούρα, στα ανατολικά προάστια της Τρίπολης, που ανέβασε τον συνολικό αριθμό των κέντρων αυτών σε 42, εκ των οποίων τα 23 είναι σε λειτουργία.

Στο νέο κέντρο τελούν υπό κράτηση ήδη 130 ανήλικοι Αφρικανοί μετανάστες που εντοπίστηκαν αυτή την εβδομάδα σε υπόστεγο στην Ταζούρα, όπου είχαν αφεθεί από παράνομους διακινητές, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στις ακτές της χώρας για να διασχίσουν την Μεσόγειο, δήλωσε ο αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σνίτι, κάποια από τα ηγετικά στελέχη παράνομων οργανώσεων διακίνησης ανθρώπων έχουν συλληφθεί «το τελευταίο διάστημα» και σύμφωνα με τον ίδιο, θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.
Οι μετανάστες επαναπατρίζονται σε τακτική βάση στις χώρες προέλευσής τους σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και εκπροσώπους των πρεσβειών των χωρών τους, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο ΔΟΜ φέρει την «ευθύνη να παρέχει βοήθεια σε μετανάστες που έχουν οδηγηθεί σε κέντρα κράτησης», συμπλήρωσε.

Tags
Back to top button