Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Λιθουανία: Ανοίγουν σύντομα τα υπαίθρια εστιατόρια και τα μουσεία

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα υπαίθρια εστιατόρια, τα μουσεία και ορισμένα καταστήματα θα ανοίξουν εκ νέου σύντομα, στο πλαίσιο της σταδιακής εξόδου από τον περιορισμό που επιβλήθηκε για την ανάσχεση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η χώρα μέλος της ευρωζώνης επέτρεψε ήδη την περασμένη εβδομάδα να ανοίξουν ξανά καταστήματα που διαθέτουν ξεχωριστή είσοδο από τον δρόμο.

Όλα τα άλλα καταστήματα θα ανοίξουν την Πέμπτη, ενώ τα κομμωτήρια, τα μουσεία και τα υπαίθρια εστιατόρια θα λειτουργήσουν πάλι στις 27 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός Σαούλιους Σκβερνέλις υπογράμμισε ότι ο αριθμός των πελατών σε αυτούς τους χώρους θα παραμείνει περιορισμένος και ότι η χρήση της μάσκας θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική για όσους βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

«Εύχομαι να επιστρέψουμε σταδιακά σε μια κανονική ζωή, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση και τα μέτρα προστασίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά και οι δημόσιες συγκεντρώσεις απαγορεύονται ακόμη, στη χώρα των 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων, που έλαβε γρήγορα μέτρα προστασίας από τις 16 Μαρτίου.

Οι αποφάσεις αυτές συνέβαλαν στη μείωση της εξάπλωσης της επιδημίας στη Λιθουανία που έχει 1.370 κρούσματα μόλυνσης, από τα οποία 28 θάνατοι, έως σήμερα.

Και οι γειτονικές της χώρες, η Λετονία και η Εσθονία, ετοιμάζονται να μειώσουν σταδιακά τους περιορισμούς. Το Ταλίν, του οποίου το σχέδιο εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα μένει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, προβλέπει κυρίως τη μερική επαναλειτουργία των σχολείων στις 15 Μαΐου.

Tags
Back to top button