Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Λιμός «βιβλικών αναλογιών» μπορεί να προκληθεί εξαιτίας του κορονοϊού

Έθνη που έχουν ήδη πληγεί από πόλεμο, οικονομικές κρίσεις και κλιματικές αλλαγές, όπως η Συρία και η Υεμένη, κινδυνεύουν. Έως 250 εκατομμύρια άτομα κινδυνεύουν από πείνα. Σε λίγους μήνες 30 εκατομμύρια στον κόσμο θα μπορούσαν να πεθάνουν εάν δεν είναι ασφαλισμένα τα αποθέματα και η χρηματοδότηση.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός κινδυνεύει από λιμό "βιβλικών αναλογιών" λόγω της νέας πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτός είναι ο συναγερμός που σήμανε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP), από τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με την επισιτιστική βοήθεια, σύμφωνα με το οποίο τα περισσότερα από 10 έθνη στον κόσμο που βασανίζονται από χρόνια πολέμων, οικονομικών κρίσεων και κλιματικής αλλαγής κινδυνεύουν άμεσα. Σε αυτά περιλαμβάνοντα η Συρία και η Υεμένη.

Η τελευταία ανάλυση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins αποκαλύπτει ότι οι παγκόσμιες περιπτώσεις κορονοϊού ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια και μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φτάσει τις 825 χιλιάδες. Τα παγκόσμια θύματα είναι περίπου 177 χιλιάδες, εκ των οποίων τα δύο τρίτα στην Ευρώπη και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η πρόοδος της νόσου, στην οποία οι περισσότερες κυβερνήσεις στον κόσμο ανταποκρίθηκαν με διακοπή της εγχώριας οικονομίας και επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, συνοδεύεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια εικόνα που ανησυχεί τους αναλυτές και τους ειδικούς, με σκοπό την πιθανή έλλειψη αποθεμάτων τροφίμων σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Ντέιβιντ Μπέσλεϊ, επικεφαλής του ΠΕΠ, ζητεί επείγουσα δράση στο θέμα αυτό για την πρόληψη μιας καταστροφής. Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να ενεργήσει «σοφά και γρήγορα». "Δεν αντιμετωπίζουμε μόνο μια παγκόσμια πανδημία για την υγεία - πρόσθεσε ο ειδικός - αλλά και μια παγκόσμια ανθρωπιστική καταστροφή".

Η τέταρτη παγκόσμια έκθεση για τις επισιτιστικές κρίσεις, που δημοσιεύτηκε τις τελευταίες ημέρες, δείχνει ότι μεταξύ των χωρών που κινδυνεύουν είναι η Υεμένη, η Συρία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Αφγανιστάν, η Βενεζουέλα, η Αιθιοπία, το Νότιο Σουδάν, η Νιγηρία και η Αϊτή. Σε ορισμένες περιοχές, όπως η Ανατολική Αφρική και η Νότια Ασία, ακόμη και πριν από την πανδημία του κορονοϊού, η κατάσταση ήταν κρίσιμη όσον αφορά τον εφοδιασμό τροφίμων λόγω της έντονης ξηρασίας και της χειρότερης εισβολής ακρίδων για δεκαετίες.

Το έγγραφο δείχνει ότι ο αριθμός των πεινασμένων ανθρώπων μπορεί να αυξηθεί από 135 εκατομμύρια σε περισσότερα από 250 εκατομμύρια. Σε λίγους μήνες, έως και 30 εκατομμύρια άνθρωποι, και ίσως ακόμη περισσότεροι, θα μπορούσαν να πεθάνουν εάν δεν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και ενισχυθεί ο εφοδιασμός τροφίμων.

Tags
Back to top button