Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Λιαργκόβας: «Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε αν δεν θα κοπούν οι συντάξεις»

Ο καθηγητής οικονομικών Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υπογράμμισε ότι «είναι νωρίς ακόμα για να πούμε αν δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Θα προτιμούσα να ήμασταν συνεπείς από την αρχή, πάρα να βάζουμε το μέτρο να επιβάλουμε υπερφορολογήσεις και υπερπλεονάσματα».

«Χρειάζονται προσεκτικά βήματα αν γίνει κάτι με τις συντάξεις να το δούμε, να το υλοποιήσουμε χωρίς να το συζητάμε, γιατί όταν το συζητάμε μας ακούν οι αγορές, μας αξιολογούν, κρίνουν τι έχουμε πει πριν και μετά και είναι εκδικητικές, ανεβάζουν τα επιτόκια» σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε:

«Το έλλειμμα λόγων – πράξης παραμένει, και σε αυτό οφείλεται η υψηλή απόδοση του δεκαετούς ομολόγου. Οι αγορές φοβούνται το ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεν υπάρχει αξιοπιστία στην οικονομική πολιτική μας, μας βλέπουν με καχυποψία θεωρούν ότι το ‘’δώσ’ τα όλα’’ μπορεί να επαναληφθεί». «Υπήρξαν λάθη στον τρόπο που εφαρμόστηκαν τα μνημόνια» τόνισε πάντως.

«Χρειάζεται έμφαση στην ανάπτυξη, στο ΑΕΠ, οι φόροι και οι εισφορές πρέπει να μειωθούν… Γιατί να μην έχουμε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδιωτικά ιδρύματα όπως στην Κύπρο που συνεισφέρουν στο ΑΕΠ;» διερωτήθηκε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον τέως επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, «η Τουρκία αναγκαστικά θα καταφύγει στο ΔΝΤ».

«Η συζήτηση για το εάν θα ισχύσει η περικοπή των συντάξεων είναι πρόωρη» διεμήνυσε στο μεταξύ την Παρασκευή ευρωπαίος αξιωματούχος βάζοντας φρένο στην κυβερνητική ρητορική για το θέμα. Σημείωσε δε ότι το θέμα θα συζητηθεί με τους θεσμούς στην επικείμενη πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, και όχι στο επόμενο Eurogroup.

Για τα εργασιακά η κοινοτική πηγή τόνισε ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ισχύουν σε όλη την Ευρώπη, αλλά δε πρέπει να υπάρξει υπαναχώρηση από τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις .

Συνέστησε επίσης προσοχή στα δημοσιονομικά, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν μπορεί να μην απαιτούνται μέτρα, ωστόσο ο οικονομικός κύκλος μπορεί να αλλάξει. 

Tags
Back to top button