![Λέκκας για σεισμό στην Κεφαλονιά: "Προήλθε από το γνωστό ρήγμα"](https://pro-news.gr/images/posts/November 2021/lekkas-ghia-seismo-stin-kefalonia-quotproilthe-apo-to-ghnosto-rig.webp?82b475e37cab1f7ce7410a863f1f640c)
Για τον σεισμό μεγέθους 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/11) στην Κεφαλονιά μίλησε στο Newsbeast, ο σεισμολόγος, Ευθύμης Λέκκας.
Της Δήμητρας Τριανταφύλλου
«Προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Κεφαλονιάς, το οποίο έχει διεύθυνση βορράς-νότος. Έγινε έντονα αισθητός αλλά δεν πρέπει να έχει προκαλέσει κάποια ζημιά. Παρακολουθούμε το φαινόμενο, αλλά δεν ανησυχούμε» σημειώνει ο κ. Λέκκας.
Αναφορικά με το αν είναι ο κύριος σεισμός, ο σεισμολόγος αναφέρει ότι «δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν ο κύριος ή όχι αλλά και μεγαλύτερος να γίνει δεδομένου ότι είναι υποθαλάσσιος δεν μας ανησυχεί. Λογικά, η μετασεισμική ακολουθία θα είναι ήπια».