Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Λέιφ Έρικσον – Ο Βίκινγκ που έφτασε πρώτος στην Αμερική…

Δεν ήταν λίγες οι φωνές που ισχυρίζονταν πως οι Βίκινγκς είχαν φτάσει στην Αμερική πολύ πριν την ιστορική άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου.Οι ειδικοί στη νορβηγική μυθολογία, μελετώντας τα κείμενα των σκανδιναβικών σάγκα, που περιλάμβαναν τις αρχαίες επικές τους ιστορίες, έκαναν εκπληκτικές διαπιστώσεις.Ανακάλυψαν, λοιπόν, πως γύρω στο 1000 μ.Χ., κάποιος Βίκινγκ εξερευνητής, ονόματι Λέιφ Έρικσον, γιος του Έρικ του Ερυθρού, ο οποίος ήταν κι αυτός εξερευνητής και αποικιστής της Γροιλανδίας, κατάφερε να φτάσει πρώτος στα αμερικανικά παράλια και συγκεκριμένα στις ανατολικές ακτές του Καναδά.Εκεί εγκαταστάθηκαν στην περίφημη Βίνλαντ, δηλαδή τη “γη της αμπέλου”, όπου οι μελετητές την ταυτίζουν με τη Νέα Γη του Καναδά.Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν οικισμό Βίκινγκ στην περιοχή αυτή, στη θέση που σήμερα ονομάζεται L’ Anse aux Meadows. Συνεπώς, αποδεικνύεται πως μετά από τον Λέιφ, επισκέφτηκαν και έζησαν στην περιοχή αυτή πολλοί συμπατριώτες του.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 03/01/1925…
Tags
Back to top button