Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Le Monde: Οι διαφορές του νέου «μεγάλου συνασπισμού» σε σχέση με τις προηγούμενες

Σε ανάλυσή της η Le Monde αναφέρεται τον νέο μεγάλο συνασπισμό στη Γερμανία μεταξύ CDU και SPD. 

Το διακύβευμα αυτής της ψηφοφορίας ήταν κρίσιμο για την πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία, την περίοδο που η Ευρώπη, αναστατωμένη από το Brexit έχει ανάγκη μια σταθερή Γερμανία. Το SPD είπε ναι τελικά σε μία νέα κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού», οι Γερμανοί το έχουν συνηθίσει, έχει γίνει σχεδόν κανόνας με την κ Mέρκελ…

Παρά τις ομοιότητες, αυτός ο νέος «μεγάλος συνασπισμός» δεν είναι ίδιος με τους προγενέστερους για τρεις λόγους: Ο πρώτος συνδέεται με τις συνθήκες σχηματισμού του, αφού έξι μήνες σχεδόν έχουν περάσει από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2017 και το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης. Ο δεύτερος λόγος συνδέεται με τη νομιμοποίηση του συνασπισμού: Στη γερμανική βουλή το CDU-CSU (246 βουλευτές) και το SPD (153 βουλευτές), διαθέτουν αρκετή πλειοψηφία (399 σε σύνολο 709 εδρών) για να κυβερνήσουν. Ωστόσο αυτή η πλειοψηφία θα είναι πιο περιορισμένη από την τελευταία φορά, λόγω της υποχώρησης των δύο πολιτικών κομμάτων στις τελευταίες εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου. Ο τρίτος λόγος που κάνει να διαφέρει αυτός ο «μεγάλος συνασπισμός» από τους προηγούμενους συνδέεται με την κατάσταση των συνισταμένων του.

Στο CDU η εξουσία της Mέρκελ έχει υποχωρήσει πολύ. Το άσχημο αποτέλεσμα των εκλογών την αποδυνάμωσε. Για το CDU, η πρόκληση αυτού του «μεγάλου συνασπισμού» δεν θα είναι μόνο να κυβερνήσει, αλλά να προετοιμάσει την διαδοχή αυτής που προεδρεύει στο κόμμα από το 2000. Το SPD, από την πλευρά του είναι σε χειρότερη κατάσταση, δεν διαθέτει προς το παρόν παρά μία προσωρινή διεύθυνση, από τότε που ο Mάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε ότι εγκατέλειπε τα ηνία του κόμματος.

 

Tags
Back to top button