Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Λαβρόφ: Η Βρετανία δεν θα πρέπει πλέον να αποκαλείται «Μεγάλη» Βρετανία - Η μόνη χώρα στον κόσμο που αυτοαποκαλείται έτσι

Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία δεν θα πρέπει πλέον να αποκαλείται Μεγάλη Βρετανία καθώς είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που αποκαλεί επίσημα τον εαυτό της «Μεγάλη».

«Νομίζω πως η Βρετανία θα πρέπει να αποκαλείται απλώς Βρετανία γιατί 'Μεγάλη Βρετανία' είναι το μοναδικό παράδειγμα μιας χώρας που αποκαλεί τον εαυτό της 'Μεγάλη'», είπε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους καθώς μιλούσε σχετικά με την αποικιοκρατία έπειτα από σχόλια που έκανε για τη Γροιλανδία.

Η εκπρόσωπός του έδωσε στη συνέχεια τον λόγο για να θέσει ερώτηση στον Ίβορ Μπένετ, τον ανταποκριτή του βρετανικού Sky News: «Χωρίς παρεξήγηση», είπε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ είπε πως ένα άλλο παράδειγμα χώρας που αυτοαποκαλούνταν «μεγάλη» ήταν η «Μεγάλη Σοσιαλιστική Λαϊκή Λιβυκή Αραβική Τζαμαχιρία» υπό τον Μουάμαρ Καντάφι.

«Όμως δεν υφίσταται πλέον».

Το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας αποκαλείται συνήθως «Velikobritaniya», ή Μεγάλη Βρετανία, στα ρωσικά.

Την ώρα που οι ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκουν να επαναρρυθμίσουν τις σχέσεις με τη Μόσχα και να εξασφαλίσουν ειρήνη ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, στη Βρετανία έχει αποδοθεί το στάτους του υπ΄αριθμόν ένα δημόσιου εχθρού της Ρωσίας.

Στη ρωσική κρατική τηλεόραση η «Ύπουλη Αλβιώνα», ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά από τους τηλεπαρουσιαστές ειδήσεων, θεωρείται μια δολοπλόκος παγκόσμια δύναμη υπηρεσιών πληροφοριών που ανακατεύεται στα παρασκήνια από την Ουάσινγκτον μέχρι το Ιράν σε μια διπρόσωπη προσπάθεια να υπονομεύσει τα συμφέροντα της Ρωσίας σε όλο τον κόσμο.

Η Βρετανία υποστηρίζει πως η Ρωσία συνιστά απειλή για την Ευρώπη. Εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία και η Δύση έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα οι μεν τους δε για εκστρατείες κατασκοπείας μιας έντασης χωρίς προηγούμενο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Tags
Back to top button