Συμφωνα με πληροφορίες από Daily Star, και οπως μεταδιδει το , οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κατανάλωναν περίπου 10 πίντες, δηλαδή 10 μπύρες, την ημέρα, καθώς πίστευαν ότι το ποτό ήταν «θεϊκό» δημιούργημα. Η μπύρα στην αρχαία Αίγυπτο φέρεται να ήταν καλύτερη από κάθε άλλη, εφόσον η διαδικασία παρασκευής της περιελάμβανε συστατικά που «ξεγελούν τους σύγχρονους ζυθοποιούς». Κάτι τέτοιο έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στις ζυθοποιίες, με αποτέλεσμα να γίνονται προσπάθειες ώστε να ξαναφτιαχτεί το ποτό που λάτρευαν οι αρχαίοι «οικοδόμοι» των Πυραμίδων πριν από χιλιάδες χρόνια.
Η διαδικασία ζύμωσης διέφερε από την αντίστοιχη σύγχρονη, καθώς δεν περιελαμβανόταν το νερό. Άλλωστε, ακόμη και ο Έλληνας στρατηγός Ξενοφών δοκίμασε μπύρες της περιοχής και αιφνιδιάστηκε από τη γεύση.
«Το ρόφημα χωρίς πρόσμειξη νερού ήταν πολύ νόστιμο για ορισμένους ουρανίσκους και με δυνατό άρωμα. Μερικές μπύρες ήταν τόσο παχύρρευστες που έπρεπε να καταναλωθούν μ' ένα κουτάλι καθώς είχαν μια σύσταση σαν χυλό», ανέφερε το WorldHistory.
DW: Το Πραξικόπημα της Μπυραρίας - Πώς ο Χίτλερ μπήκε στον πολιτικό χάρτη
Οι «οικοδόμοι» της εποχής λάτρευαν τη μπύρα με αποτέλεσμα να πίνουν κάθε μέρα, εργαζόμενοι σκληρά για να χτίσουν τις επιβλητικές Πυραμίδες. Άλλωστε, τα εν λόγω ροφήματα επέτρεπαν σ’ όλους τους αρχαίους Αιγυπτίους να αποφύγουν τις επιπλοκές του μη ασφαλούς πόσιμου νερού.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν ήταν ο μόνος πολιτισμός που βασιζόταν στη διατροφή της μπύρας, καθώς η Αγγλία τον Μεσαίωνα είχε τα ίδια προβλήματα με την ασφάλεια του νερού. Οι λοιμώξεις και τα μικρόβια που ζουν στο νερό το έκαναν αντικείμενο πολυτέλειας και όχι βασικό στοιχείο της διατροφής των αγροτών.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να τελειοποιήσει το ποτό των καιρών που πιστεύεται ότι έπιναν κατευθείαν από το μπουκάλι ζύμωσης, σύμφωνα με το Βρετανικό Μουσείο. Ακόμη και με την εύκολη πρόσβαση στην μπύρα, η ουσία κατείχε μια «θεϊκή ιδιότητα», καθώς αρκετοί Θεοί της εποχής, συμπεριλαμβανομένου του Όσιρι και του Χάθορ, συνδέονταν με το αλκοόλ στην αρχαία γραφή.
Άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι οι Αιγύπτιοι ήταν υπεύθυνοι για την «πρώτη μπύρα» που χύθηκε σε ένα ποτήρι, καθώς έλεγχαν τις μεθόδους παρασκευής των Σουμερίων για να δημιουργήσουν πιο απαλά ποτά.