Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κύπρος

Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Ν.Χριστοδουλίδη με τους υπ.Εξωτερικών ΗΠΑ & Ισραήλ

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, πραγματοποίησε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, με τον οποίο συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις.

Εξάλλου αναφερόμενος στην χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Κύπρου, Άντονι Μπλίνκεν και Νίκο Χριστοδουλίδη, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νέντ Πράις δήλωσε ότι επιβεβαίωσαν την αμοιβαία δέσμευσή τους για εμβάθυνση της ισχυρής διμερούς σχέσης ΗΠΑ - Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για τη σημασία της προώθησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της περιφερειακής συνεργασίας και της ειρηνικής επίλυσης των διαφωνιών», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο Νεντ Πράις.

Πρόσθεσε πως ο Άντονι Μπλίνκεν δεσμεύτηκε «για την συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ στις κυπριακής ηγεσίας προσπάθειες υπό την διευκόλυνση του ΟΗΕ για επανένωση του νησιού ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία προς όφελος όλων των Κυπρίων, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν και τις δύο πλευρές να επιδείξουν την απαραίτητη διαφάνεια, ευελιξία και συμβιβασμό για να εξεύρουν κοινό έδαφος ώστε να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για διευθέτηση του κυπριακού».

Παράλληλα, ο κ. Μπλίνκεν εξέφρασε την υποστήριξή του για τον διπλωματικό μηχανισμό 3 + 1, ο οποίος περιλαμβάνει την Κυπριακή Δημοκρατία, την Ελλάδα, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της επιβλαβούς επιρροής της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή.

Τέλος, σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, ο κ. Χριστοδουλίδης παρέθεσε χθες γεύμα ιφτάρ σε Πρέσβεις χωρών όπου εορτάζεται το ραμαζάνι, καθώς το ετήσιο ιφτάρ δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της πανδημίας. «Σεβασμός προς όλες τις θρησκευτικές παραδόσεις που είναι βαθιά ριζωμένες στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου», καταλήγει η ανάρτηση.

Tags
Back to top button