Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπρος: Συγκλονίζει μαρτυρία φίλης θύματος - «Του έλεγα, πώς ζείτε σε αυτή την πολυκατοικία»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία φίλης του 27χρονου Νιγηριανού, που ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια διώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στην περιοχή της Γερμασόγειας στην Λεμεσό της Κύπρου χθες, για την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν το κτίριο.

Η Τζοάννα Γιώρκατζη η οποία, σύμφωνα με το  σώθηκε από θαύμα, περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στην πολυκατοικία η οποία κατάρρευσε και στην οποία διέμενε με τον σύντροφό της, αλλά και με άλλους ομοεθνείς τους.

Όπως ανέφερε η ίδια με τον Στάνλεϊ, τον άτυχο άνδρα, ήταν φίλοι για πάνω από δύο χρόνια και συμμετείχαν στην ίδια ομάδα προετοιμασίας δρομέων για μαραθώνιο. Κάθε Σάββατο, όπως αναφέρει, πήγαιναν μαζί στο Running Club. Ο Στάνλεϊ, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο από τη Νιγηρία για να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον, δεν οδηγούσε και η Τζοάννα τον έπαιρνε πάντα μαζί της, καθώς τα σπίτια τους ήταν κοντά στην ίδια περιοχή.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

 

«Το ταβάνι ήταν τρυπημένο, με τα σίδερα να κρέμονται μέσα στο καθιστικό»

«Χθες πήγα και τον πήρα από το σπίτι και μετά τον άφησα, γύρω στη 1.00 το μεσημέρι. Πέρασαν δέκα λεπτά και μου έστειλε μήνυμα, με ευχαριστούσε που τον πήγα σπίτι. Στη συνέχεια, συνέβη το κακό», ανέφερε η φίλη του, συγκλονισμένη από τα τραγικά γεγονότα. «Τον καλούσα στο τηλέφωνο, αλλά δεν μου απαντούσε».

Η Τζοάννα περιγράφει τις συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν στο διαμέρισμα του Στάνλεϊ: «Το μόνο που ξέρω είναι ότι, πέρσι, όταν πήγα σπίτι του, μου είπε: ‘Έλα να σε κεράσω ένα νερό μετά το τρέξιμο’. Πάντα του έλεγα όχι, γιατί έβλεπα την πολυκατοικία σε κακή κατάσταση. Μια μέρα, πήγα στο διαμέρισμά του και το ταβάνι ήταν τρυπημένο, με τα σίδερα να κρέμονται μέσα στο καθιστικό. Του είπα "Πώς ζείτε έτσι;".

Η Τζοάννα αναφέρει επίσης ότι ο Στάνλεϊ και οι συγκάτοικοί του είχαν ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για την κακή κατάσταση του διαμερίσματος: «Είχαν πει στον ιδιοκτήτη ότι το ταβάνι είχε πέσει και δεν υπήρχε ρεύμα. Χρησιμοποιούσαν κεριά για να βλέπουν. Το κρεβάτι του ήταν ένα στρώμα με παλιά ρούχα. Τα είχαν πει στον ιδιοκτήτη, όμως δεν έκανε τίποτα. Μόλις άνοιγε την πόρτα, το ταβάνι είχε μια τεράστια τρύπα, με σίδερα να κρέμονται στο καθιστικό και να πέφτουν τσιμέντα».
 

«Πλήρωναν κανονικά το ενοίκιο»

Όσο για τους συγκατοίκους του, η Τζοάννα δήλωσε ότι ο 27χρονος ζούσε με άλλους Νιγηριανούς και ότι όλοι πλήρωναν κανονικά το ενοίκιο τους: «Ο Στάνλεϊ δούλευε σε μια εταιρεία που τοποθετούσε φωτοβολταϊκά και ήταν νόμιμος στην Κύπρο. Πλήρωναν κανονικά το ενοίκιο τους και ήταν τυπικοί. Κανείς δεν τους είπε ότι έπρεπε να φύγουν, λόγω της επικινδυνότητας του κτιρίου».

Η γυναίκα, συγκινημένη, τονίζει τον χαρακτήρα του 27χρονου λέγοντας πως ήταν ένας άνθρωπος που σεβόταν την Κύπρο, αγαπούσε τους Κύπριους και έκανε τα πάντα. «Πλήρωνε το ενοίκιο του στην ώρα του και ήθελε να είναι σωστός. Ξέρω ότι, στο διαμέρισμα, έμενε με άλλα δύο άτομα. Πάντα έλεγε στα παιδιά ότι πρέπει να πληρώνουν στην ώρα τους. Για να καταλάβετε το χαρακτήρα του, δεν έφυγε τη στιγμή που κατέρρευσε το κτίριο, επειδή ήθελε να βοηθήσει τους άλλους. Ο Ραφαήλ (πρόσωπο που μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο) που μου τα μετέφερε όταν τον πήρα τηλέφωνο, ήταν πολύ αναστατωμένος», λέει χαρακτηριστικά.

«Σήμερα, που φεύγαμε από το τρέξιμο, επειδή είχαν πάρτι εκεί, μου είπε "δεν μένουμε ακόμα μισή ώρα;" και του είπα ότι βιάζομαι και πρέπει να φύγω να πάω σπίτι μου γιατί με περίμεναν. Μου απάντησε "δεν πειράζει, θα έρθω μαζί σου". Αν μέναμε μισή ώρα παραπάνω, ίσως να γλίτωνε και αισθάνομαι πολύ άσχημα».

Υπενθυμίζεται ότι από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας, ανασύρθηκαν νεκροί δύο άνθρωποι, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής.

Tags
Back to top button