Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κύπρος

Κύπρος: Παρέμβαση Αναστασιάδη για το κάψιμο κεραίας 5G στη Λεμεσό

Παρενέβη ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, για να πάρει θέση αναφορικά με τις θεωρίες που βλέπουν συσχέτιση του ασύρματου δικτύου 5G με τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μάλιστα, άγνωστοι προκάλεσαν πυρκαγιά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Λεμεσό, θεωρώντας ότι αποτελούσε τμήματα του δικτύου «Μερίδα πολιτών εκφράζει έντονες ανησυχίες ότι σε περιοχές της Κύπρου διεξάγονται δήθεν εργασίες εγκατάστασης κεραίων ασύρματων δικτύων 5ης γενιάς (5G). Οι ανησυχίες αυτές είναι αβάσιμες» επεσήμανε, σε γραπτή του ανακοίνωση, ο Κύπριος πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Αποκορύφωμα υπήρξε η εγκληματική ενέργεια εις βάρος κεραίων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου που είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπεί η παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή, η υγεία ευπαθών ομάδων, αλλά και γενικότερα η ομαλή ζωή των πολιτών».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αναστασιάδης έσπευσε να διευκρινίσει τα εξής:

  • Oυδεμία άδεια έχει παραχωρηθεί προς οιανδήποτε εταιρεία για εγκατάσταση ή χρήση κεραίων ασύρματων δικτύων 5ης γενιάς (5G) και ως εκ τούτου είναι ψευδείς και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί πως διεξάγεται οποιαδήποτε εργασία για εγκατάσταση ανάλογων συστημάτων.
  • Οι μόνες εργασίες που λαμβάνουν χώρα είναι η συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων δικτύων για αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών, λόγων των μέτρων που έχουν ληφθεί.
  • Η απόφαση για εγκατάσταση του δικτύου 5G θα ληφθεί με βάση τις επιστημονικές και μόνον, απόψεις, τις ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα περιστατικά δολιοφθορών σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν καταγραφεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι συγκεκριμένες φήμες θεωρούν ότι στις περιοχές, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις του δικτύου 5G, καταγράφονται περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού, καθώς οι κεραίες 5G επιταχύνουν τον ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Tags
Back to top button