Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κύπριος ΥΠΑΜ για το ενεργειακό πρόγραμμα: «Όλα βαίνουν καλώς - Θα συνεχιστεί απρόσκοπτα»

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου του είναι, σε συνεργασία με άλλες χώρες, να συνεχιστεί απρόσκοπτα το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σήμερα διεξάγεται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας η Πολυεθνική Άσκηση «Νέμεσις 2018», στην οποία, εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμμετέχουν η Ελλάδα και η Γαλλία, και φέτος οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ και παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Ιταλία και την Ιορδανία.

Στην άσκηση παίρνουν μέρος πάνω από 10 πολεμικά πλοία, οκτώ ελικόπτερα και αεροσκάφη, ομάδες αντιμετώπισης ιατρικών περιστατικών.

Ο συνολικός αριθμός των ασκουμένων ξεπερνά τα 750 άτομα. Στόχος της άσκησης η αποτελεσματικότερη συνεργασία και συντονισμός για αντιμετώπιση κινδύνων σε εμπορικά πλοία και σε πλατφόρμες, με σενάρια που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση τρομοκρατίας, αλλά και με ατυχήματα με μαζικές διασώσεις και ρύπανση στη θάλασσα.

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κύπρου με την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros στη περιοχή και τη σημαντική παρουσία ναυτικών δυνάμεων από μεγάλες χώρες, απάντησε ότι «όλα βαίνουν ομαλά».

Εμείς, τόνισε, «κάνουμε αυτό που κάνουμε συλλογικά με όλες τις Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το ενεργειακό πρόγραμμα της Δημοκρατίας».

Ο Κύπριος υπουργός είπε πως οι επαναλαμβανόμενες αυτές ασκήσεις ουσιαστικά έχουν καθιερώσει την Κύπρο ως «μία χώρα, η οποία μπορεί να προσφέρει τις εμπειρίες της για αντιμετώπιση κινδύνων».

Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχουν σχέδια για συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο με άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, απάντησε πως «είναι γεγονός ότι στο πλαίσιο της αμυντικής διπλωματίας, μέριμνα και σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε σχέσεις με τα γειτονικά κράτη με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια στην περιοχή».

 

 

 

 

Tags
Back to top button