Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας: Αποκαλούσαν «μεγάλη» την προϊοσταμένη - «Τέσσερα χιλιάρικα εντάξει;»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα των επίορκων εφοριακών με επικεφαλής την προϊσταμένη στη ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε το προσωνύμιο «μεγάλη» για τον ρόλο που είχε καθώς όλα φαίνεται να γίνονταν βάσει δικών της οδηγιών, όπως προκύπτει και από το «τεφτέρι» που κρατούσε και έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Ενδεικτικός της λογικής με την οποία κινείτο η προϊσταμένη, η οποία προφυλακίστηκε μετά την απολογία της την Παρασκευή, είναι ο διάλογος που έφερε στη δημοσιότητα το STAR στον οποίο η εφοριακός περιέγραφε την τακτική της φοβέρας.

Χαλκίδα: Το τεφτέρι της προϊσταμένης της ΔΟΥ - Εισπράξεις των εκβιασμών, super market και… διακοπές


Προϊσταμένη: Έχει κόψει εικονικά μεγάλης αξίας πολλές χιλιάδες ευρώ είναι μούσι τελείως και φαίνονται. Που σημαίνει θα πρέπει να τα αφαιρέσει αλλιώς θα βγει φόρος
Διεκπεραιώτρια: Ε ας τα αφαιρέσει να βγει φόρος ή αλλιώς πες θα πάμε έτσι
Προϊσταμένη: Ναι τέλος πάντων ντάξει άσε θα την φοβίσω λίγο

Όπως λέει επιχειρηματίας που έπεσε θύμα του κυκλώματος «τα δεκάρικα, τα τάλιρα, τα 15αρια, τα 20αρια πήγαιναν πάνω στην εφόρισσα».

Σε άλλο διάλογο περιγράφεται κυνικά η ταρίφα για ένα από τα θύματα με υπάλληλο εφορίας να λέει στην προϊσταμένη «τέσσερα χιλιάρικα, εντάξει;».

Υπάλληλος Εφορίας Β.Ε: Μπορείς να μιλήσεις πουλάκι μου;
Προϊσταμένη Εφορίας: Ναι
Υπάλληλος Εφορίας: Έχει έρθει δίπλα μου, τον έχω. Είναι ο Γ… Του είπα για την Τρίτη, μου λέει επειδή το βιάζεται
Προϊσταμένη: Εντάξει
Υπάλληλος Εφορίας: Τέσσερα χιλιάρικα εντάξει;
Προϊσταμένη: Εντάξει

Την ίδια ώρα εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους η «μεγάλη» προσπαθούσε να νομιμοποιήσει τα χρήματα των εκβιασμών με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αγορά ενός αυτοκινήτου από τον άνδρα της προς 7.000 ευρώ ενώ φέρεται να συζητούσε για εργασίες σε ακίνητο συνολικού κόστους 80.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι εκτός από τα 10.000 ευρώ που βρήκαν στο γραφείο της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας, εντοπίστηκαν άλλα 40.750 ευρώ σε ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας του σπιτιού της τα οποία παρέδωσε η ίδια, 10.000 ευρώ κρυμένα σε συρτάρι και 4.280 ευρώ σε ένα βιβλίο που στην πραγματικότητα ήταν ένα μικρό χρηματοκιβωτιο με κλειδί.

Το περίφημο ημερολόγιο

 

Το protothema.gr  παρουσιάζει ολόκληρο το ημερολόγιο της βασικής κατηγορουμένης το οποίο, όπως προκύπτει από μία γρήγορη ανάγνωση, θα μπορούσε να πει κανείς πως λειτουργούσε ως «καθρέπτης» της καθημερινότητάς της. Σε αυτό κρατούσε σημειώσεις για μαθήματα των παιδιών, για τα βασικά της έξοδα (supermarket, κέντρα ξένων γλωσσών, καύσιμα, τσιγάρα, κα.), αλλά και για έξοδα που θα προέκυπταν από επικείμενες διακοπές.

Παράλληλα σε μία από τις σελίδες είχε γράψει τους παρακάτω στίχους του τραγουδιού Suicidal.

«You taught a lesson to me that I had to learn
And I'm so sorry 'cause you let our bridges burn
I said, "I loved you" and I wish I never did
I swear to God, I swear to God, you stupid bitch»

Το μεγαλύτερο όμως μέρος του ημερολογίου ήταν κατειλημμένο από ονόματα μελών της οργάνωσης, εκβιαζόμενων επιχειρηματιών και χρηματικών ποσών συνοδευόμενων από σχετικές ημερομηνίες. Οι σελίδες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές.

Tags
Back to top button