Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από Ισραηλινές δυνάμεις ο Παλαιστίνιος γέροντας σύμβολο - Επίθεση με ρουκέτες της Χεζμπολάχ κατά στρατιωτικής βάσης κοντά στο Τελ Αβίβ

Νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης βρέθηκε ο υπέρμαχος της ειρηνικές συμβίωσης Παλαιστίνης και Ισραήλ. 

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «ο 66χρονος Ζιάντ Αμπού Χαλίλ, μαρτύρησε όταν οι δυνάμεις του Ισραήλ του επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής στο σπίτι του στη Ντούρα, νότια της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη».

Οι δυνάμεις μπήκαν στο σπίτι του Αμπού Χαλίλ και τον χτύπησαν άγρια ​​μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, προσθέτοντας ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Dura για θεραπεία, αλλά η ιατρική ομάδα τον κήρυξε νεκρό κατά την άφιξη λόγω των τραυμάτων του.

Γνωστός ηγέτης της κοινότητας που αντιτάχθηκε εδώ και καιρό στην ισραηλινή κατοχή, είχε τραυματιστεί από τις ισραηλινές δυνάμεις σε πολλά προηγούμενα επεισόδια.

Η θαρραλέα απάντηση του Χαλίλ στον ισραηλινό στρατιώτη 

Ο γέροντας των Παλαιστινίων υπέρμαχος της ειρηνικής συμβίωσης Παλαιστίνιων και Ισραηλινών έχει εκατοντάδες φορές παρέμβει μέσα στις δεκαετίες σε συγκρόυσεις και σε καμία από αυτές δεν δίστασε να μιλήσει αντί να χτυπήσει τους στρατιώτες. Μέσα στα χρόνια που αντισκέται με τον δικό του τρόπο ο Χαλίλ πυροβολήθηκε περισσότερες από 100 φορές από στρατιώτες του Ισραήλ ενώ πέρασε και περισσότερα από επτά χρόνια στη φυλακή καθώς συνελήφθη αρκετές φορές.

Επίθεση με ρουκέτες της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Γκλιλότ, κοντά στο Τελ Αβίβ, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του ηγέτη του κινήματος Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα.

Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται η μεγαλύτερη βάση των υπηρεσιών πληροφοριών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), καθώς και το αρχηγείο της Μοσάντ, υπογραμμίζουν οι Times of Israel. Είχε γίνει ξανά στόχος επίθεσης της Χεζμπολάχ τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο.

Η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών στο κεντρικό Ισραήλ σήμερα το απόγευμα, ισχυριζόμενη ότι είχε βάλει στόχο τη βάση Glilot του Ισραηλινού Στρατού κοντά στο Τελ Αβίβ. Η βάση φιλοξενεί τη μονάδα πληροφοριών 8200 του IDF και βρίσκεται δίπλα στο αρχηγείο της Μοσάντ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό καμία από τις ρουκέτες δεν βρήκε στόχο, όλες αναχαιτίστηκαν. 

Σύμφωνα με ενημέρωση των IDF, εκτοξεύτηκαν πέντε ρουκέτες από τον Λίβανο, ορισμένες αναχαιτίστηκαν και άλλες έπεσαν στο ύπαιθρο χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ και σε άλλες κεντρικές πόλεις

108 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι υπό ισραηλινή κράτηση από την έναρξη του πολέμου

Στο μεταξύ, παλαιστινιακή ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει συνολικά 108 δημοσιογράφους από τη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου τους στη Γάζα πριν από ένα χρόνο.

Η Ένωση Υποστήριξης Κρατουμένων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία είναι επίσης γνωστή ως Addameer, δήλωσε ότι τουλάχιστον 58 δημοσιογράφοι παραμένουν υπό ισραηλινή κράτηση, συμπεριλαμβανομένων έξι γυναικών δημοσιογράφων και 22 δημοσιογράφων από τη Γάζα των οποίων η ταυτότητα έχει επιβεβαιωθεί. Η Addameer ανέφερε ότι τουλάχιστον 16 εξ αυτών τελούν υπό διοικητική κράτηση.

Tags
Back to top button