Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή του Nord Stream 2 στη Γερμανία

Οι εργασίες, που ξεκίνησαν παρά τις απειλές κυρώσεων από τις ΗΠΑ, περιλαμβάνουν την κατασκευή σύνδεσης από το εργοτάξιο στο Λουμπνίν με το σημείο του αγωγού που θα βρίσκεται μέσα στη θάλασσα.

Ξεκίνησαν στη Γερμανία οι προετοιμασίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 παρά τις απειλές των ΗΠΑ ότι θα επιβάλλουν κυρώσεις, σύμφωνα με τους Finacial Times που επικαλούνται δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ρωσικής εταιρείας Gazprom.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Nord Stream 2 εξήγησε ότι οι εργασίες είναι προπαρασκευαστικές και περιλαμβάνουν την κατασκευή σύνδεσης από το εργοτάξιο στο Λουμπνίν με το σημείο του αγωγού που θα βρίσκεται μέσα στη θάλασσα.

Ο ρωσικός αγωγός προς την Ευρώπη θα διπλασιάσει την προμήθεια φυσικού αερίου προς τη Γερμανία και θα μειώσει την μεταφορά διαμέσου της Ουκρανίας.

Παρά το γεγονός ότι η κατασκευή του αγωγού έχει εγκριθεί από τη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και τη Ρωσία, η συμφωνία με τη Δανία δεν έχει κλείσει ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία του Nord Stream 2 έχει ζητήσει άδεια να περάσει ο αγωγός μέσα από την ΑΟΖ της Δανίας ώστε να παρακαμφθούν τα χωρικά της ύδατα.

Από την πλευρά της, η Ουκρανία αντιτίθεται στην κατασκευή του καθώς εκτιμά ότι θα χάσει έσοδα από τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω από το έδαφός της.

Αντίθετες στη δημιουργία του Nord Stream 2 είναι και οι ΗΠΑ που προειδοποιούν ότι με αυτόν τον τρόπο η Γερμανία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία, με τη Γερμανία να απαντά ότι το έργο είναι καθαρά εμπορικό.

Μάλιστα, στη συνάντηση που είχαν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, συμφώνησαν «να λάβουν μέτρα που θα διαφυλάξουν ότι (ο αγωγός) προστατεύεται από πιθανές μη ανταγωνιστηκές και παράνομες επιθέσεις τρίτων χωρών.

Tags
Back to top button