Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ξαφνική κλιμάκωση - Προέλαση Αζέρων σε Αρμενικό έδαφος

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε την υποστήριξη του στην Αρμενία στη σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν, απαιτώντας απόσυρση των Αζέρων.

Ο ίδιος δημοσίευσε μια ανάρτηση του στα Αρμενικά στη σελίδα του στο Facebook, στην οποία ζήτησε από το Μπακού να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Αρμενία.

«Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εισέβαλαν στην αρμενική επικράτεια. Πρέπει να επιστρέψουν αμέσως πίσω», έγραψε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι το Παρίσι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Αρμενία.

Αμερικανικές πηγές: ''Η Ελλάδα ιδανική χώρα για μεταφορά των βάσεων Ιντσιρλίκ-Κιουρετσίκ''

Νωρίτερα, η υπηρεσία Τύπου του Γάλλου Προέδρου ανέφερε ότι ο Μακρόν πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικολ Πασινάν. Το Elysee Palace τόνισε ότι υποστηρίζει τη διευθέτηση της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

 

Για ρωσική στρατιωτική  βοήθεια εκλιπαρεί ο Πασινιάν 

 

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νίκολ Πασιανάν, ζήτησε επείγουσα στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία λόγω της εκδήλωσης νέας στρατιωτικής επίθεσης από το Αζερμπαϊτζάν.

Οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Ερεβάν και του Μπακού για την απόσυρση των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν από το έδαφος της Αρμενίας όχι μόνο απέτυχαν, αλλά οδήγησαν στο γεγονός ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε επιπλέον αρκετά τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Έτσι, σύμφωνα με πηγές, οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν κατέλαβαν μια περιοχή 6 χλμ δυτικά του χωριού Verin Shorzha, στην επαρχία Gegharkunik, αναπτύσσοντας τις δυνάμεις τους και προχώρησαν στην οχύρωση της περιοχής.

Σε βίντεο που γυρίστηκε σε τοποθεσία περίπου 6 χλμ δυτικά του Verin Shorzha, σε μια βουνοπλαγιά είναι φανερό ότι τα σύνορα του Karvachar, έχουν καταληφθεί από το Αζερμπαϊτζάν.

Ισραηλινή ΠΑ: Iσοπέδωσαν το κτίριο που στεγάζει το Αl-Jazeera στη Γάζα

Όπως φαίνεται στο ίδιο βίντεο, οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν στέκονται σε ένα τμήμα της πλαγιάς, έχοντας εισχωρήσει 2 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή, αναφέρουν τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης.

Αφού το Μπακού αρνήθηκε κατηγορηματικά να αποσύρει τα στρατεύματά του από το έδαφος της περιοχής της λίμνης, το Ερεβάν αποφάσισε να απευθυνθεί απευθείας στη Ρωσία για στρατιωτική υποστήριξη.

"Δεδομένου ότι η συμφωνία δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως, σήμερα μίλησα στον Ρώσο Πρόεδρο σύμφωνα με τη Συνθήκη του 1997 για τη Φιλία, τη Συνεργασία και την Αμοιβαία Βοήθεια, με σκοπό την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Αρμενία", δήλωσε ο Pashinyan.

Προς το παρόν, η ρωσική πλευρά δεν έχει σχολιάσει την έκκληση για βοήθεια της Αρμενίας, ωστόσο, ειδικοί πιστεύουν ότι η Μόσχα μπορεί να ξεκινήσει μια μάλλον μια σκληρή ρητορική προς το Αζερμπαϊτζάν, καθώς η εμφάνιση της ομάδας στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν σε αυτήν την περιοχή της Αρμενίας, απειλεί άμεσα δύο ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει ακόμη σχολιάσει την εισβολή των στρατιωτικών του μονάδων στο έδαφος της Αρμενίας, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της οργάνωσης των οχυρώσεων, είναι προφανές ότι το Μπακού δεν σκοπεύει να επιλύσει την τρέχουσα κατάσταση με διπλωματικά μέσα.

 

Tags
Back to top button