Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κρίσιμες ώρες στη Μέση Ανατολή! Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ηχούν σε ολόκληρο το κεντρικό Ισραήλ

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ηχούν σήμερα το απόγευμα σε δεκάδες πόλεις σε όλο το κεντρικό Ισραήλ καθώς και στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται σε πολλές περιοχές μέσα και γύρω από το Τελ Αβίβ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή. Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης τόνισαν ότι ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα κοντά στο Μπατ Γιαμ, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο κανένα πληθυσμιακό κέντρο.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους στο κεντρικό Ισραήλ να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια.

Κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Μ. Ανατολή! Το Ιράν ετοιμάζει πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται όλες οι δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί από τον περασμένο Οκτώβριο στη Μέση Ανατολή μετά την διαρροή από τον Λευκό Οίκο πως υπάρχουν ενδείξεις πως το Ιράν κινείται για να χτυπήσει το Ισραήλ. Ανώτατος αξιωματούχος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε πως η απειλή από την πλευρά της Τεχεράνης είναι υπαρκτή και ο κίνδυνος σημαντικός και για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν λάβει διαταγές οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή.

To Ισραήλ σκότωσε τον πατέρα Γρηγόριο Σαλούμ και την οικογένειά του στον νότιο Λίβανο


Σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής οι ΗΠΑ διαθέτουν περισσότερους από 40.000 άνδρες των ειδικών τους δυνάμεων, τουλάχιστον δώδεκα πολεμικά πλοία και τέσσερις μοίρες μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Μόλις πριν από δύο εικοσιτετράωρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει πως οι αμερικανικές δυνάμεις θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Απρίλιο ήταν η πρώτη φορά στα στρατιωτικά χρονικά της περιοχής που η Τεχεράνη είχε εξαπολύσει απευθείας επίθεση ενάντια στο Ισραήλ. Στην τότε επιχείρηση το Ιράν είχε εκτοξεύσει εκατοντάδες drones και βαλλιστικούς πυραύλους οι οποίοι σε ποσοστό άνω του 90% είχαν αναχαιτιστεί. Στις επιχειρήσεις αναχαίτισης του περασμένου Απριλίου είχαν μαζικά συμμετάσχει μαχητικά τόσο των ΗΠΑ και της Βρετανίας ενώ η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία είχαν κλείσει τον εναέριο χώρο τους.

Το συγκεκριμένο χτύπημα ήταν η απάντηση της Τεχεράνης στο χτύπημα του Τελ Αβίβ στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό της Συρίας στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 16 άνθρωποι. Στόχος του Ισραήλ ήταν ο στρατηγός Μοχάμεντ Ρέζα Ζαχίντι, υψηλόβαθμο στέλεχος των φρουρών της επανάστασης.

Παράλληλα, το Αμερικανικό Πεντάγωνο γνωστοποίησε πως οι ΗΠΑ στέλνουν χιλιάδες στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να ενισχύσουν την ασφάλεια και να υπερασπιστούν το Ισραήλ, εάν χρειαστεί. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα πως την παρουσία τους στην περιοχή θα ενισχύσουν μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και το προσωπικό τους.

 

 

Tags
Back to top button