
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό KP, τόνισε πως δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις σε ότι αφορά το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ούτε καν για τον πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό KP, διεμήνυσε πως δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις για τον πρόεδρο της χώρας, ούτε βρίσκεται υπό ανάπτυξη ένα ειδικό εμβόλιο μόνο για τον ηγέτη της χώρας.
«Κανείς δεν θα παράξει ποτέ ένα ατομικό εμβόλιο για κανέναν, ακόμα κι αν είναι ο αρχηγός του κράτους», διευκρίνισε ο κ. Πεσκόφ, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με το εάν οι Ρώσοι ερευνητές θα αναπτύξουν ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο στον κ. Πούτιν.
Επίσης, ο κ. Πεσκόφ εξήγησε ότι «το εμβόλιο θα απαιτούσε συγκεκριμένα δεδομένα. Διεξάγουμε έρευνα για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες».
Υπενθυμίζεται πως στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την οικεία του στο Νόβο-Ογκαριόβο, την Πέμπτη, ο 68χρονος πρόεδρος της Ρωσίας, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί για την COVID-19, αλλά θα το κάνει όσο νωρίτερα είναι εφικτό.
«Είμαι μεγαλύτερος από την ηλικία που συνίσταται, αλλά θα κάνω το εμβόλιο το συντομότερο δυνατόν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν βλέπω κάποιον λόγο για να μην κάνω το εμβόλιο».