Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κράτη και ΜΚΟ καλούν σε μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας

Εν μέσω των αυξανόμενων εκκλήσεων για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022, μια ομάδα πολιτικών από χώρες σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ξεκίνησαν συντονισμένες νομοθετικές ενέργειες τη Δευτέρα, ζητώντας μποϊκοτάζ των αγώνων.

Αυτή η δράση στοχεύει να αυξήσει την πίεση στις κυβερνήσεις, τους εκλεγμένους αξιωματούχους και τους αρχηγούς κρατών, να απορρίψουν τις προσκλήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους, ανέφερε η South China Morning Post.

"Αυτή η συντονισμένη προσπάθεια των νομοθετών σε πολλές δημοκρατικές χώρες στέλνει ένα μήνυμα που δεν μπορεί να αγνοήσει η ΔΟΕ: εάν μπορεί να συζητήσει την αναβολή των αγώνων του Τόκιο για θέματα δημόσιας υγείας, σίγουρα μπορεί να μετακινήσει τα παιχνίδια της Κίνας για τη μαζική φυλάκιση εκατομμυρίων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης", δήλωσε ο Tom Malinowski, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα, ένας συνασπισμός ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε ζητήσει ένα πλήρες μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, λέγοντας ότι η συμμετοχή στους αγώνες θα ισοδυναμούσε με την υποστήριξη της γενοκτονίας της Κίνας εναντίον του λαού των Ουιγούρων.

Σε μια κοινή δήλωση, ένας συνασπισμός που εκπροσωπεί τους Ουιγούρους, τους Θιβετιανούς, τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ και άλλους, είχαν πει ότι η κινεζική κυβέρνηση διαπράττει γενοκτονία εναντίον του λαού των Ουιγούρων και διεξάγει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία καταστολής στο Ανατολικό Τουρκιστάν, το Θιβέτ και τη Νότια Μογγολία, καθώς και μια ολοκληρωτική επίθεση στη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ.

"Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου αυτή τη στιγμή θα ισοδυναμούσε με την υποστήριξη της γενοκτονίας της Κίνας εναντίον του λαού των Ουιγούρων και τη νομιμοποίηση των ολοένα και πιο κατασταλτικών πολιτικών του ολοκληρωτικού κινεζικού καθεστώτος", ανέφερε ο συνασπισμός σε δήλωση.

Tags
Back to top button