Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κουρτς: Τα εμβόλια Biontech/Pfizer θα επιταχύνουν το πρόγραμμα εμβολιασμών

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, μέχρι σήμερα, Τετάρτη, περισσότερο από το 20% του ενήλικου πληθυσμού στην Αυστρία, ή 1,55 εκατομμύρια άνθρωποι του συνολικού πληθυσμού των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων, είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.

Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα στη Βιέννη, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία σχετικά με την παράδοση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V θα συνεχιστούν, παρατηρώντας ότι "αυτό θα ήταν σίγουρα ένα turbo για εμάς", αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Ο ίδιος "έβλεπε" στα τέλη Μαρτίου τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία να είναι ήδη "στα τελευταία μέτρα" και ότι, σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του, η παραγγελία θα μπορούσε να ακολουθήσει ήδη την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, αυτό δεν συνέβη και ο καγκελάριος παρέπεμψε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), ο οποίος εξετάζει επί του παρόντος την έγκριση του ρωσικού εμβολίου.

Ενόψει της απόφασης της Δανίας να αναστείλει προς το παρόν πλήρως τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, ο Σεμπάστιαν Κουρτς επικαλούμενος τις συστάσεις του EMA και του Αυστριακού Εθνικού Συμβουλίου Εμβολιασμών, τόνισε ότι "όλα τα διαθέσιμα εμβόλια' θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται στην Αυστρία.

Κουρτς: Το ένα εκατομμύριο επιπλέον δόσεις Biontech/Pfizer επιταχύνει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα εμβολιασμών

Την ικανοποίησή τους για το ένα εκατομμύριο επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Biontech / Pfizer που πρόκειται να λάβει η Αυστρία μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, στο πλαίσιο της παράδοσης επιπλέον 50 εκατομμυρίων δόσεων από την εταιρεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αυτό το διάστημα, εξέφραζαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα στη Βιέννη, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός των συγκυβερνώντων Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ.

"Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ενημέρωσε ότι η Αυστρία θα λάβει περίπου ένα εκατομμύριο επιπλέον δόσεις εμβολίου από την Biontech / Pfizer το δεύτερο τρίμηνο, που σημαίνει ότι μπορούμε να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα εμβολιασμού και να εμβολιάσουμε 500.000 ανθρώπους ακόμη πιο γρήγορα και αυτό σώζει ζωές και θέσεις εργασίας", τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ο ίδιος μίλησε για "τούρμπο εμβολιασμού", σημειώνοντας ότι "θα μπορέσουμε να είμαστε πιο γρήγοροι από ό, τι είχε προγραμματιστεί τελευταία, γιατί επιπλέον μισό εκατομμύριο άνθρωποι θα μπορέσουν τώρα να λάβουν το εμβόλιο πριν από το καλοκαίρι", ενώ ευχαρίστησε ρητά την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ειδικότερα για το γεγονός ότι οι επιπλέον 50 εκατομμύρια δόσεις θα διανεμηθούν στις χώρες-μέλη της ΕΕ ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

Ευχαριστίες προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε και ο αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ , τονίζοντας ότι αυτό δείχνει ότι η Ένωση "μπορεί σίγουρα να επιτύχει κάτι" και ότι επίσης οι πρόσθετες δόσεις εμβολίων βοηθούν στην αντιστάθμιση των προβλημάτων παράδοσης από άλλους παρασκευαστές.

Μετά από πολλές αποτυχίες, η τελευταία εξέλιξη θεωρείται στη Βιέννη "καλό νέο για την Ευρώπη", καθώς πρόσφατα, μια έντονη διαμάχη σχετικά με την αλληλέγγυα διανομή εμβολίων στην Ένωση, είχε προκαλέσει ένα αρνητικό κλίμα.

Την κριτική για έλλειψη αλληλεγγύης με πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπη είχε ξεκινήσει ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος στη συνέχεια κατηγορήθηκε επίσης για έλλειψη αλληλεγγύης.

Tags
Back to top button