Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κούρδος καταστηματάρχης συνελήφθη επειδή είπε ότι η νότια Τουρκία είναι Κουρδιστάν

Ένας Κούρδος συνελήφθη στην Τουρκία την Τρίτη επειδή είπε « η νότια Τουρκία είναι Κουρδιστάν» κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Μουσταφά Σαριγκιούλ, ηγέτη του Κόμματος για την Αλλαγή στην Τουρκία (TDP), στην επαρχία Βαν. 

Ο Haci Tunc, ιδιοκτήτης καταστήματος,  είπε  στον επισκέπτη πολιτικό ότι θα πρέπει να επιτρέπεται σε όλους στη χώρα να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα και να αναφέρονται στα νοτιοανατολικά ως Κουρδιστάν. 

Ο Sarigul απάντησε λέγοντας ότι ο καθένας στη Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ελεύθερος να μιλήσει για το έθνος και τη γνώμη του. 

“Καίνε” την Τουρκία οι Κούρδοι από άκρη σε άκρη-Χάος και στην Β.Συρία όπου μονάδες με Κούρδισες εκτελούν Τούρκους στρατιώτες

«Θα σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους πολίτες που λένε (υποστηρίζουν) την ενότητα της σημαίας και των συνόρων», είπε. 

Ο Tunc δεν ήταν ο μόνος ιδιοκτήτης καταστήματος που συνελήφθη επειδή είπε ότι η νότια Τουρκία είναι Κουρδιστάν. Ένας άλλος καταστηματάρχης συνελήφθη επίσης πρόσφατα στην κουρδική επαρχία Σιίρτ της Τουρκίας.

«Αυτό το μέρος είναι το Κουρδιστάν». Αυτό το μέρος ήταν επίσης το Κουρδιστάν πριν από 2.000 χρόνια και θα συνεχίσει να είναι έτσι. Ας μην αντιταχθούμε σε αυτό», είπε ο Tunc. 

Ο Tunc αναφερόταν σε έναν άλλο ιδιοκτήτη καταστήματος, τον Cemil Taskesen, στην κουρδική επαρχία Siirt. Ο Τασκεσέν συνελήφθη επίσης επειδή τηλεφώνησε στο νοτιοανατολικό Κουρδιστάν της Τουρκίας με την πλειοψηφία των Κούρδων, όταν επισκέφτηκε την ηγέτιδα του Τουρκικού υπερεθνικιστικού Κόμματος Καλού, Meral Aksener τον περασμένο μήνα. 

Λίγο μετά από αυτή τη συνομιλία, ο Τασκεσέν κρατήθηκε για λίγο και αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη μέρα. 

Tags
Back to top button