Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τι θα γίνει με την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Μια διαφορετική Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης-αλλιώτικη από αυτές των προηγούμενων χρόνων-προανήγγειλε ο πρόεδρός της, Τάσος Τζήκας, λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό.
 
Μιλώντας την Δευτέρα, 27 Απριλίου, στο κρατικό κανάλι ο πρόεδρος της ΔΕΘ τόνισε ότι πρόθεση της διοίκησης δεν είναι η ματαίωση της 85ης Διεθνούς Εκθεσης αλλά η πραγματοποίησή της προσαρμοσμένη, ωστόσο, στις νέες συνθήκες που έχουν δρομολογηθεί λόγω κορονοϊού και πάντα υπό τον όρο ότι θα συνεχιστεί η αντιμετώπιση της πανδημίας στο ίδιο πλαίσιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μπορούμε μέχρι τον Σεπτέμβριο να κάνουμε μία έκθεση διαφορετική από τις άλλες φορές. Μια έκθεση Be to Be όπου θα είναι ένα μοντέλο για το πως θα είναι ζωή μας με τις προφυλάξεις, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο» δήλωσε ο Τάσος Τζήκας και πρόσθεσε: «Αν πάει έτσι η αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπως φαίνεται, πάμε σε ένα μοντέλο έκθεσης διαφορετικό, με λιγότερο κόσμο, be to be συναντήσεις, απόλυτες προφυλάξεις μέσω του οποίου η Ελλάδα και η Γερμανία- ως τιμώμενη χώρα-μπορούν να δώσουν ένα μήνυμα ότι η ζωή συνεχίζεται». 

Αναφερόμενος στην παραδοσιακή ομιλία του πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς τόνισε ότι το πιθανότερο είναι να δούμε μία ομιλία με πολύ λιγότερο κόσμο αλλά με διευρυμένο κοινό καθώς μπορεί να μεταδοθεί μέσω live streaming όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, συμμετέχοντας παράλληλα και Γερμανός πολιτικός. Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι τις τελικές αποφάσεις θα πάρει η κυβέρνηση.

Προσκεκλημένη η Ανγκελα Μέρκελ

Η φετινή ΔΕΘ είναι προγραμματισμένη να διοργανωθεί από τις 5 εώς τις 13 Σεπτεμβρίου, Τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία ενώ η καγκελάριος Άνγκελα Μερκελ αποδέχθηκε πρόσφατα σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να την επισκεφθεί. 

Νέες τεχνολογίες, καινοτόμες ιδέες και φιλόδοξα επιχειρηματικά εγχειρήματα αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην 85η ΔΕΘ.σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της διοίκησης. Σημειώνεται ότι η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. μετρά ήδη ζημιές καθώς ανακοίνωσε την ματαίωση όλων των εκθέσεων και εκδηλώσεων μέχρι και το καλοκαίρι. 

Το ακριβές μέγεθος των απωλειών για τις πόλεις που ϕιλοξενούν τις εκθέσεις είναι δύσκολο να υπολογιστεί. Με βάση όμως τον πολλαπλασιαστή πωλήσεων για τον εκθεσιακό κλάδο (2,37), για κάθε ένα ευρώ άμεσων εκθεσιακών δαπανών υπολογίζεται ότι παράγονται 1,37 ευρώ σε έμμεσες και επαγόμενες συνέπειες για την οικονομία παγκοσμίως.

Tags
Back to top button