Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κορονοϊός - Σε συναγερμό η Γαλλία: Αναμένονται σοβαρότερα κρούσματα το επόμενο 15ήμερο

Η Γαλλία θα πρέπει να παραμένει σε επαγρύπνηση καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, γεγονός που συνδέεται με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βεράν ωστόσο απέκλεισε την ανάγκη να επιβληθεί ένα νέο εθνικό lockdown δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι η Γαλλία έχει άλλα μέσα να καταπολεμήσει τον ιό, ανάμεσά τους και τα τεστ.

"Δεν μπορώ να φανταστώ ένα γενικευμένο lockdown. Το lockdown ήταν το καπάκι σε μια κατσαρόλα που ξεχείλιζε", σχολίασε.

Οι υγειονομικές αρχές χθες ανέφεραν 8.975 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σχεδόν 1.500 περισσότερα από την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των 7.578, που είχε καταγραφεί στις 31 Μαρτίου όταν η Γαλλία βρισκόταν υπό ένα από τα αυστηρότερα καθεστώτα καραντίνας στην Ευρώπη.

Μέχρι χθες ο αριθμός των νεκρών από covid-19 στη Γαλλία ήταν 30.686.

Καθώς η αύξηση των κρουσμάτων σημειώνεται κυρίως σε νέους ανθρώπους, που είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν επιπλοκές, μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβαρυνθεί τα γαλλικά νοσοκομεία, τα οποία στα τέλη Μαρτίου ήταν υπερβολικά επιβαρυμένα.

Αλλά μετά την σταθερή μείωση επί μήνες, ύστερα από την κορύφωση στις 14 Απριλίου με 32.292 κρούσματα, ο αριθμός των νοσηλευόμενων χθες αυξήθηκε κατά 28 φθάνοντας τις 4,671, αύξηση για έκτη συναπτή ημέρα.

"Δεν βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο κύμα επιδημίας με την περασμένη Άνοιξη. Είναι αργότερη η τάση, αλλά θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Αυτή την εβδομάδα, 55 ασθενείς κατά μέσον όρο νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας κάθε μέρα και αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ στην χώρα μας μηνιαίως είναι 1.500 με 2.000", πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σημερινός αριθμός νοσηλευομένων αντανακλά τις μολύνσεις που σημειώθηκαν δύο εβδομάδες νωρίτερα. "Επομένως είναι προφανές ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα υπάρξει αύξηση, δεν θα είναι μαζική αλλά μολαυταύτα θα υπάρξει αύξηση στον αριθμό των βαριά νοσούντων και των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ".

 

Tags
Back to top button