Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κορωνοϊός: Πώς τον αντιμετώπισε η Νότια Κορέα - Τα 4 χρήσιμα διδάγματα

Η Νότια Κορέα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την πανδημία του κορωνοϊού, παρέχοντας χρήσιμα διδάγματα στη Γηραιά Ήπειρο, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της νόσου.

Χρήσιμα διδάγματα από τις χώρες, οι οποίες έχουν ήδη καταφέρει να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, δύνανται να αντλήσουν η Ελλάδα και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Νότιας Κορέας, η οποία βρίσκεται σε φάση εξόδου από την υγειονομική κρίση, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να επιβάλλει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η στρατηγική της Σεούλ, αντίθετα, εδράστηκε στους εξής τέσσερις πυλώνες:

  • Έγκαιρη λήψη μέτρων
  • Μεγάλος αριθμός τεστ στον πληθυσμό
  • Εξονυχιστική ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων
  • Μαζική στήριξη των πολιτών στα μέτρα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει επανειλημμένως χαιρετίσει τις ενέργειες της Κορέας και έχει καλέσει τις υπόλοιπες χώρες να εφαρμόσουν μια αντίστοιχη στρατηγική.

Η Νότια Κορέα, με 51 εκατομμύρια κατοίκους, έφθασε στην κορύφωση (σ.σ. μέγιστο αριθμό κρουσμάτων) της καμπύλης των νέων κρουσμάτων στις 3 Μαρτίου του 2020, έχοντας σε μόλις 24 ώρες συνολικά 851 επιβεβαιωμένους νοσούντες.

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είχε μειωθεί κατά 50%, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων ασθενών να βαίνει μειούμενος.

Μέχρι σήμερα, ο συνολικός απολογισμός ανέρχεται σε 9.037 κρούσματα και 120 νεκρούς, με το ποσοστό θνησιμότητας να ανέρχεται λίγο πάνω από 1% - ένα από τα χαμηλότερα παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα, η Ιταλία «μετράει» 63.927 κρούσματα και 6.077 νεκρούς, η Ισπανία 35.136 κρούσματα και 2.311 νεκρούς, οι ΗΠΑ 42.187 κρούσματα και 554 νεκρούς, το Ιράν 23.049 κρούσματα και 1.812 νεκρούς, η Γαλλία 19.856 κρούσματα και 860 νεκρούς και το Ηνωμένο Βασίλειο 6.650 κρούσματα και 335 νεκρούς.

Tags
Back to top button