Ένας από τους ασθενείς σε νοσοκομείο του Ιραν, ο Mohsen Sharifi, πέθανε τη Δευτέρα αφότου ένας μουσουλμάνος κληρικός τον επισκέφθηκε...Σύμφωνα με πληροφορίες ο κληρικός έχει εντοπιστεί και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Γιατί; Μα επειδή όταν επισκέφθηκε τον ασθενή σε νοσοκομείο του Ιράν τον “αγίασε” με ένα άρωμα.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε ο κληρικός, φάνηκε να τρίβει άρωμα σε δύο ασθενείς COVID-19 σε νοσοκομείο στο βόρειο Ιράν, λέγοντάς τους να «μυρίσουν, είναι από τον προφήτη». Ένας από τους ασθενείς στα βίντεο, ο Mohsen Sharifi, πέθανε αργότερα.
Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα 122 νέους θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, ανεβάζοντας σε 1.934 τον συνολικό απολογισμό των νεκρών από την επιδημία στη χώρα, μία από τις πλέον πληγείσες μαζί με την Ιταλία, την Κίνα και την Ισπανία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ, 1.762 νέα κρούσματα, αριθμό ρεκόρ για μία ημέρα, επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Συνολικά στο Ιράν έχουν επιβεβαιωθεί 24.811 κρούσματα της covid-19.
Εξάλλου νωρίτερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι οι μισοί εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα παραμένουν στο σπίτι τους στο πλαίσιο περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ακόμη ένα μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης, η προσωρινή απελευθέρωση κάποιων κρατούμενων, θα παραταθεί ως το τέλος του τρέχοντος ιρανικού μήνα Φαρβαρντίν, περίπου στις 18 Απριλίου, επεσήμανε ο Ροχανί.