Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός-Καβάλα: Αγοράκι και ηλικιωμένος σε γηροκομείο βρέθηκαν θετικοί

'Ενα αγοράκι, ηλικίας δέκα ετών από τη Σερβία, που έκανε με την οικογένειά του διακοπές στη Θάσο, βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, στη διάρκεια εγχείρησης αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας στο νοσοκομείο Καβάλας.

Το παιδάκι αρχικά παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά και ο πατέρας του με ιδιωτικό αυτοκίνητο το μετάφερε στο νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημα και πριν από την εγχείρηση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το παιδί υποβλήθηκε σε τεστ. Το τεστ βγήκε θετικό, αλλά ο μικρός ασθενής ήταν τελείως ασυμπτωματικός. Σε τεστ υποβλήθηκε και η μητέρα, η οποία βρέθηκε αρνητική, ενώ ο πατέρας είχε υποβληθεί σε τεστ κατά την είσοδό του στην Ελλάδα από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα.

Ο διοικητής του Γενικό Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε πως η μετεγχειρητική πορεία του μικρού είναι πάρα πολύ καλή, ενώ συνοδεύεται από την μητέρα του και οι δυο βρίσκονται σε απομόνωση. Ο μικρός ασθενής θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τρεις ακόμα μέρες και μετά το εξιτήριο θα επιστρέψει στη Θάσο όπου θα μεταφερθεί μαζί με την μητέρα του στο ξενοδοχείο καραντίνας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Ο κ. Κλειτσιώτης, υπογράμμισε ότι και οι δυο γονείς του 10χρονου είναι γιατροί και ειλικρινά έχουν αναστατωθεί, καθώς σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να περάσουν αυτή την περιπέτεια κατά τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Είπε πως υπάρχει άριστη συνεργασία και επικοινωνία με την οικογένεια και εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα ότι όλα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η οικογένεια έχει ακόμα ένα παιδάκι που παραμένει στη Θάσο μαζί με τον πατέρα του.

Θετικός στον κορονοϊό και ένας 85χρονος σε γηροκομείο

Επίσης, σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστό και ένα ακόμα κρούσμα, αυτή τη φορά σε μονάδα φύλαξης ηλικιωμένων στην πόλη της Καβάλας. Ένας 85χρονος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έκανε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο.

Ο 85χρονος που ήταν ασυμπτωματικός είχε φύγει από το γηροκομείο και ταξίδεψε μέχρι τη γειτονική Ξάνθη. Ωστόσο, κατά την επιστροφή του, τέθηκε σε απομόνωση στο δωμάτιό τους χωρίς να έχει καμία επικοινωνία με τους άλλους τροφίμους ή το προσωπικό του ιδρύματος.

‘Αμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας. Ήδη από χθες το βράδυ που βγήκαν τα αποτελέσματα και ο ηλικιωμένος άντρας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό σήμανε συναγερμός. Συνεργείο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σήμερα στην Καβάλα και έκανε περίπου 80 δειγματοληπτικά τεστ στους τροφίμους και τους εργαζόμενους του γηροκομείου.

Tags
Back to top button