Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κορονοϊός - Ιταλία: Γιατί έχει δείκτη θνησιμότητας 10% από τον ιό;

Το ποσοστό θνησιμότητας της Ιταλίας είναι περίπου 20 φορές το γερμανικό (σχετικά ευνοϊκό 0,4%) και πολλαπλάσιο του ποσοστού της Κίνας (περίπου 2,5%).

Καθώς οι επιστήμονες πασχίζουν να βρουν τον λόγο, οι ερευνητές πρότειναν μια θεωρία που εξετάζεται τελευταία: η ήπια περίοδος της γρίπης της Ιταλίας άφησε τον πληθυσμό πιο εκτεθειμένο στο COVID-19.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες αγωνίστηκαν με πιο θανατηφόρες περιόδους γρίπης, δεν θα έχουν τόσο μεγάλο αριθμό πιθανών θυμάτων υψηλού κινδύνου, ειδικά καθώς τα στατιστικά δείχνουν ότι ο ιός είναι πιο διαδεδομένος σε πολλούς.

Μια έκθεση του ιταλικού υπουργείου Υγείας διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις που οδηγούνται σε θάνατο από τη γρίπη από το Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο είναι οι "τέλειοι" στόχοι για τον πιο θανατηφόρο ιό σήμερα.

Ωστόσο, χάρη στο γεγονός ότι υπήρξαν λιγότεροι θάνατοι από τη γρίπη, αυτό «οδήγησε σε αύξηση της ομάδας των πιο ευάλωτων», σύμφωνα με την έκθεση, η οποία ανέλυσε δεδομένα από 19 ιταλικές πόλεις μέχρι τις 21 Μαρτίου.
Με άλλα λόγια, εάν οι θάνατοι από την εποχική γρίπη ήταν περισσότεροι, τότε η "δεξαμενή" των ευάλωτων για τον COVID-19 θα ήταν μικρότερη.

Ο COVID-19 εξαπλώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ιταλίας από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Στις βόρειες πόλεις που είχαν τους περισσότερους από τους 12.000 θανάτους της Ιταλίας, η θνησιμότητα της γρίπης στα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ήταν 6% χαμηλότερη από τη γραμμή βάσης των προηγούμενων ετών.

Στις πόλεις της κεντρικής και νότιας Ιταλίας, οι θάνατοι από τη γρίπη ήταν 3% εκτός της βασικής γραμμής.
Ένα γράφημα δείχνει πώς οι θάνατοι μεταξύ του πληθυσμού των 65 ετών κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού μέχρι τις 21 Μαρτίου έχουν ήδη φθάσει τα επίπεδα των δύο προηγούμενων περιπτώσεων γρίπης και ήταν ακόμα κάτω από τους θανάτους της εποχικής γρίπης την εποχή 2016-2017.

Η κατανόηση της ιστορίας των επιδημιών της Ιταλίας θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για την εξήγηση του εξωφρενικού ποσοστού θνησιμότητας από το COVID-19.
Η Ιταλία έχει αναφέρει περισσότερες από 105.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, μαζί με 12.428 θανάτους.

Tags
Back to top button