Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κορονοϊός - Ιρλανδία: Οδοφράγματα τοποθετούνται ενόψει του Πάσχα

Η ιρλανδική αστυνομία ξεκίνησε σήμερα να τοποθετεί οδοφράγματα προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα τηρήσουν τα μέτρα καραντίνας, που έχουν επιβληθεί στη μάχη εναντίον του νέου κορωνοϊού, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα.

Το μέτρο ελήφθη βάσει των νέων εξουσιών που απέκτησαν, από σήμερα, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, πρόστιμα που φθάνουν τα 2.500 ευρώ ή ποινές φυλάκισης έως 6 μηνών για τους παραβάτες.

«Οι πολίτες δεν πρέπει να μετακινηθούν σε ολόκληρη τη χώρα παρά μόνο για απολύτως αναγκαίο λόγο. Θα διασπιστώνουμε εάν αυτές οι μετακινήσεις είναι πράγματι απαραίτητες» εξήγησε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της ιρλανδικής αστυνομίας Ντρου Χάρις.

Συνολικά, 2.500 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν από σήμερα το μεσημέρι έως την Κυριακή το βράδυ για να τοποθετούν «χιλιάδες οδοφράγματα καθημερινά», σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Χάρις, η Ιρλανδία δείχνει να τηρεί γενικά τα μέτρα που υιοθετήθηκαν, που μεταξύ άλλων επιτρέπουν τη σωματική άσκηση όποιου το επιθυμεί σε ακτίνα 2 χλμ από την κατοικία του.

Εντούτοις, ο αξιωματικός μίλησε για μια «αύξηση» των περιστατικών μην τήρησης των κανονισμών.

Προς το παρόν, η Ιρλανδία καταμετρά 210 θανάτους από τη νόσο Covid-19 και περισσότερα από 5.000 κρούσματα.

Tags
Back to top button