
Η πανδημία στοίχισε τη ζωή συνομικά σε 67.155 πολίτες της Αμερικής μέχρι τις 15.30 τοπική ώρα (22.30 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε και δημοσιοποίησε στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έτσι έσπασε και το αρνητικό ρεκόρ των 67 χιλιάδων θανάτων.
Ως τις 15.30 τοπική ώρα (22:30 σήμερα Κυριακή ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο είχε καταγράφει 1,148,004 κρούσματα μόλυνσης.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Οι ημερήσιοι απολογισμοί των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ δεν έχουν πέσει κάτω από τους 1.000 νεκρούς κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα. Από τα μέσα του Απριλίου, η χώρα παραμένει σε ένα επίπεδο απ’ όπου δυσκολεύεται να κατέβει.