Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κορονοϊος: Η Ιταλία εξετάζει την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει το Sputnik V

Ανοιχτός απέναντι στη χρήση και παραγωγή του εμβολίου της Ρωσίας κατά του κορονοϊού, Sputnik V υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας.

Σημαντικές εξελίξεις στην Ιταλία, με τον υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα να σημειώνει πως διερευνά το ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19, Sputnik V.

Μάλιστα, όπως είπε, σε περίπτωση έγκρισής του από τον ΕΜΑ και την Ιταλική ρυθμιστική αρχή, η Ρώμη είναι έτοιμη να συζητήσει με τις ρωσικές αρχές το ζήτημα της χρήσης του και πιθανώς παραγωγή.

«Εάν το εμβόλιο λειτουργεί, εάν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) και ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων (Aifa) μάς λένε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και αξιόπιστο, λίγο με νοιάζει η εθνικότητα των επιστημόνων που εργάστηκαν σε αυτό, ή το σε ποια χώρα γεννήθηκε η ιδέα. Επομένως, είμαι απολύτως ανοιχτός όσον αφορά το ρωσικό εμβόλιο, καθώς και άλλα εμβόλια που μπορεί να εμφανιστούν στον κόσμο, μόνο εάν οι έλεγχοι που πραγματοποιήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα» ανέφερε ο Ιταλός υπ. Υγείας στο τηλεοπτικό κανάλι Rai 3.

Ιταλία: 20.499 νέα κρούσματα και 253 νεκροί σε ένα 24ωρο

«Αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε μόνο τα εμβόλια των AstraZeneca, Pfizer και Moderna αφού οι EMA και Aifa είπαν πως είναι αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Ελπίζω αυτό να συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και με το ρωσικό εμβόλιο. Θα είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ρωσικές αρχές προκειμένου, ενδεχομένως, να ενισχύσουμε ακόμα και την παραγωγή», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επί του παρόντος προτεραιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού και ως εκ τούτου «δεν έχει νόημα να υψωθεί κάποιο είδος εθνικιστικών φραγμών».

Ήδη διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ιταλικής επιστημονικής και ιατρικής κοινότητας υποστήριξαν την ιδέα της χρήσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στα Απέννινα όρη ενώ ο Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Υγείας Φράνκο Λοκατέλι χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του Sputnik V ως «εξαιρετικά ενδιαφέροντα» και ζήτησε τη χρήση οποιωνδήποτε φαρμάκων κατά της COVID-19 χωρίς προκατάληψη με δεδομένο μόνο την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet», στις 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο «Ν. Γκαμαλέγια», έδειξε 91,6% αποτελεσματικότητα, με βάση τα προσωρινά δεδομένα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης.

Το εμβόλιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί σε πλατφόρμα ανθρώπινου αδενοϊού, καταχωρίστηκε από τη ρωσική κυβέρνηση στις 11 Αυγούστου και πάνω από 46 χώρες έχουν ήδη εγκρίνει το Sputnik V για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Tags
Back to top button