Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Κορονοϊός: Διαλύει τον αθλητισμό-Εμείς τί κάνουμε;

Ο κορονοϊός καταστρέφει αργά και βασανιστικά τον αθλητισμό από πολλές απόψεις.

Από το γεγονός ότι χωρίς την παρουσία φιλάθλων, τα γήπεδα είναι από κρύα έως αποκρουστικά, μέχρι το ότι τα έσοδα των ομάδων έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί. Ακόμη και για τις ομάδες που θεωρητικά «λειτουργούν» και δεν έχουν μπει σε αναστολή, η καθημερινότητα είναι απελπιστικά δύσκολη καθώς καλούνται να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι πολυτέλεια αν όχι ουτοπικό να συζητάμε για το «αύριο». Πόσο μάλλον δε από την στιγμή που το «σήμερα» τίθεται εν αμφιβόλω. Ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για την επόμενη προπόνηση… Τόσο από πλευράς υγείας όσο και στον οικονομικό τομέα.

Ούτως ή άλλως η ενασχόληση με τον αθλητισμό απαιτούσε για τους ιδιοκτήτες των ομάδων οικονομική αιμορραγία. Συνεχής και αδιάκοπη. Τώρα που οι συνθήκες έχουν γίνει ακόμη χειρότερες, βάλτε όποια λέξη θέλετε αρκεί να… ξεπερνά την αιμορραγία.

Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, τα Κράτη είτε έχουν καταλήξει ήδη, είτε σχεδιάζουν τον τρόπο που θα βοηθήσουν τον αθλητισμό να επιβιώσει. Και-προσέξτε- σε συνθήκες σαφώς καλύτερες από εδώ. Από όλες τις απόψεις. Στην Ελλάδα, πέρα από κάποιες… φωτοβολίδες, σοβαρό πρόγραμμα, όχι απλά για την ενίσχυση αλλά για τη διάσωση του αθλητισμού δεν έχει ακόμη υπάρχει.

Στη Γερμανία η Κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει στον αθλητισμό, ένα ποσό που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 200 εκατ. ευρώ (!) ώστε ο γερμανικός αθλητισμός να σταθεί όρθιος στην πανδημία. Στην Ιταλία μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αντίστοιχες ανακοινώσεις, ενώ στη Γαλλία υπάρχει έτοιμο πλάνο ενίσχυσης που «τρέχει» ώστε να μην καταρρεύσει ο αθλητισμός.

Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα ο επαγγελματικός αθλητισμός ήταν, είναι και θα είναι ζημιογόνος, τώρα που οι γενικότερες συνθήκες είναι τραγικές, απαιτούνται γενναίες αποφάσεις. Και κυρίως να δοθεί έμπρακτα η απάντηση από τους Κυβερνώντες: Θέλουμε να υπάρχει αθλητισμός στην Ελλάδα; Γιατί, για όποιον δεν το έχει καταλάβει δεν μιλάμε πια για το επίπεδο ανταγωνισμό των ομάδων αλλά για την ίδια την ύπαρξη τους. Αυτή απειλείται.

Tags
Back to top button