Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Kommersant: 2 δισεκ. δολάρια οι απώλειες από το μπλοκάρισμα της εφαρμογής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Telegram

Ο επιχειρηματικός κόσμος στην Ρωσία, εκτιμά ότι οι οικονομικές απώλειες που προκάλεσε το μπλοκάρισμα της εφαρμογής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Telegram, το οποίο επέβαλλε η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor, αναμένεται να φθάσουν το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επισημαίνοντας ότι στον επιθεωρητή της ρυθμιστικής αρχής Ντμίτρι Μαρίντσεβ, να μελετηθούν μέτρα που θα προβλέπουν αποζημιώσεις στις εταιρείες που υπέστησαν οικονομικές απώλειες.

Ο προγραμματιστής της εταιρείας προγραμμάτων Flexbby, Αντρέι Προκόφιεφ, τόνισε ότι εάν συνεχισθούν να εφαρμόζονται τέτοιοι μέθοδοι κατά της εφαρμογής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Telegram, μπορεί να έχει ως συνέπεια στους προσεχείς μήνες οι ρωσικές εταιρείες να υποστούν ζημιές της τάξεως του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ένα τέτοιο ποσό ενδέχεται να μην εισπράξουν έως τα τέλη του έτους οι αμερικανικές εταιρείες Amazon και Google. Η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor από την στιγμή που ξεκίνησε το μπλοκάρισμα Telegram έχει λάβει περισσότερες από 46.000 επιστολές με παράπονα, άρχισε ήδη αρχίσει διαβουλεύσεις με εκπροσώπους του κλάδου.

Η τράπεζα Morgan Stanley έστειλε στους μεγάλους πελάτες της μια επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι μεγάλος κερδισμένος από το μπλοκάρισμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής αλληλογραφίας Telegram υπήρξε η Yandex.

Ο ίδιος ο Προκόφιεφ σε επιστολή του προς τον επιθεωρητή της ρυθμιστικής αρχής Ντμίτρι Μαρίντσεβ, του προτείνει να συγκροτήσει ένα επιτελείο στο οποίο θα συμμετέχουν άτομα της κυβέρνησης και άτομα του επιχειρηματικού κόσμου για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των εταιρειών που υπέστησαν οικονομικές απώλειες από το μπλοκάρισμα. Ο ίδιος θεωρεί μάλιστα ότι απατούνται νομοθετικές τροπολογίες που θα αποκλείουν καταστάσεις κατά τις οποίες «ζωτικής σημασίας υπηρεσίες της ρωσικής επιχειρηματικότητας θα μπλοκάρονται μονομερώς».

Ωστόσο το Κρεμλίνο δεν συμμερίζεται την άποψη αυτή. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν είπε ότι «δεν χρειάζεται να δραματοποιούμε είτε να ειρωνευόμαστε» με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor με τον αποκλεισμό της Telegram. Προσέθεσε μάλιστα ότι η δική του εφαρμογή λειτουργεί με διακοπές.

Σχολιάζοντας μάλιστα το δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant και συγκεκριμένα τις αναφορές περί οικονομικών απωλειών της τάξεως των δύο εκατομμυρίων δολαρίων που θα προκαλέσει το μπλοκάρισμα της εφαρμογής Telegram , ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε χαρακτηριστικά: «θα ήθελα να καταλάβω, πως έγιναν αυτοί οι υπολογισμοί από εκείνους που υπολόγισαν κάποιες απώλειες και ποια είναι η μεθοδολογία υπολογισμού που χρησιμοποίησαν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button