Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόμμα Καρυστιανού: Ίδρυσαν κόμμα χωρίς πρόγραμμα και ζητούν... debate με τον Μητσοτάκη

Ένα πολιτικό παράδοξο εκτυλίσσεται με το νεοσύστατο κόμμα «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» της Μαρίας Καρυστιανού. Ζητούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο με μεγαλεπήβολες φιλοδοξίες, αλλά ξέχασαν μια μικρή, «ασήμαντη» λεπτομέρεια...να παρουσιάσουν πρόγραμμα και σχέδιο για τη χώρα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θανάσης Αυγερινός, εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και με αφοπλιστική αφέλεια θεώρησε απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι οι πολίτες καλούνται να στηρίξουν έναν πολιτικό φορέα στα... τυφλά. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, το κόμμα δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το πλήρες πρόγραμμά του, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα με την υπόσχεση ότι «θα αποκαλυφθούν κομμάτια μέσα στην εβδομάδα» και ότι δήθεν ένα επιτελείο έμπειρων οικονομολόγων εργάζεται πάνω σε αυτό.

Με απλά λόγια, ίδρυσαν κόμμα χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει το παραμικρό για την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, την άμυνα ή την κοινωνία, θεωρώντας αυτονόητο ότι ο κόσμος πρέπει να τους ακολουθήσει απλώς λόγω ονόματος, δίνοντάς τους λευκή επιταγή.

Το παραμύθι των 18.000 ευρώ και η απαίτηση για... debate!

Στην προσπάθειά του να δείξει ότι πρόκειται για μια αντισυστημική κίνηση, ο κ. Αυγερινός υποστήριξε ότι τα συνολικά έξοδα που έχει κάνει το κόμμα μέχρι στιγμής ανέρχονται μόλις στα 18.000 ευρώ. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η χρηματοδότηση προέρχεται αποκλειστικά από την ίδια τη Μαρία Καρυστιανού και εθελοντικές συνεισφορές, απορρίπτοντας φήμες περί ρωσικών ή άλλων κονδυλίων. Ταυτόχρονα, δήλωσε πως όλα τα στελέχη συμμετέχουν εθελοντικά, χωρίς να αμείβονται, αποκλείοντας κάθετα οποιαδήποτε συνεργασία με το «παλιό πολιτικό σκηνικό».

Το αποκορύφωμα, ωστόσο, της πολιτικής αλαζονείας ήρθε αμέσως μετά. Ενώ το κόμμα στερείται βασικού προγράμματος και πολιτικού αφηγήματος –ποντάροντας απλώς στην οργή της αποχής– ο εκπρόσωπος Τύπου υποστήριξε ότι η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» μπορεί να κάνει την έκπληξη και να βγει... πρώτο κόμμα!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έθεσε και όρους. Όπως αποκάλυψε, η Μαρία Καρυστιανού απαιτεί debate με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ερώτημα βέβαια που γεννάται αυθόρμητα σε κάθε λογικό πολίτη είναι το εξής: Σε ένα debate, οι πολιτικοί αρχηγοί συγκρίνουν και αντιπαραβάλλουν τα προγράμματά τους για τη διακυβέρνηση της χώρας. Όταν δεν έχεις καταθέσει ούτε μία σελίδα με κοστολογημένο σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο, ακριβώς τι είδους debate περιμένεις να κάνεις;

 

Tags
Back to top button