Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Η Ελλάδα σε επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Tην ανάγκη για προετοιμασία πριν από τις κρίσεις τόνισε η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Ελίζα Φερέιρα, μιλώντας στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες ή από τις φωτιές», ανέφερε σημειώνοντας ότι «ως Ευρωπαίοι, μία από τις βασικές μας αξίες είναι η αλληλεγγύη – και στις κρίσεις, είμαστε μαζί».

Αναφερόμενη τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, η κ. Φερέιρα σημείωσε ότι «1000 πυροσβέστες και διασώστες, όπως επίσης αεροπλάνα και οχήματα από την ΕΕ, εστάλησαν μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας για να πολεμήσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές».

Επίσης, μίλησε για «το παράδειγμα της Ελλάδας», της οποίας η εταιρική συμφωνία για το 2021-2027, «η πρώτη που υιοθετήθηκε την 31η Ιουλίου», προβλέπει ότι για το επόμενο διάστημα, θα υπάρχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα στην πολιτική προστασία, «με στόχο την ενδυνάμωση της πρόληψης και την ετοιμότητα της χώρας να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές».

«Όχι» της Κομισιόν σε αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης του Λιμενικού λόγω...επαναπροωθήσεων! - Σκληρή στάση και από την Αθήνα

Η Επίτροπος μίλησε τόσο για τις χώρες που επλήγησαν από τις φωτιές, όσο και για εκείνες που επλήγησαν από τις πλημμύρες, όπως η Γερμανία και το Βέλγιο, σημειώνοντας ότι, για ορισμένες περιοχές, το μέγεθος της καταστροφής είναι τέτοιο που θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις μακροπρόθεσμα για να ανακάμψουν και να ανοικοδομηθούν από την καταστροφή.

«H Koμισιόν είναι έτοιμη να κινητοποιήσει το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης. Αυτή τη στιγμή, τα κράτη-μέλη που έχουν πληγεί αξιολογούν το μέγεθος της ζημιάς. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε επίσημο αίτημα για στήριξη», διευκρίνισε η Ελίζα Φερέιρα.

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι δεν είναι αρκετή η απάντηση μετά από την κρίση, αλλά πρέπει να υπάρξει βελτίωση στην προετοιμασία.

Όπως υπογράμμισε συγκεκριμένα, τα βασικά μέτρα είναι η πρόληψη της καταστροφής, η ετοιμότητα και η μακροπρόθεσμη ανάκαμψη.

Tags
Back to top button