Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κόλλημα με τον αγιασμό στα σχολεία: 14 Σεπτεμβρίου είναι η εορτή του Σταυρού

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για πρώτη φορά την συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία η Εκκλησία τιμά μια από τις μεγαλύτερες εορτές του έτους, την  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, φέρνει την Εκκλησία απέναντι από ένα πρακτικό ζήτημα. Οι ιερείς των ενοριών που κάνουν τους Αγιασμούς, δεν θα μπορούν εφέτος να το πράξουν, αφού την ώρα εκείνη θα πρέπει να είναι στους ναούς για να τελέσουν την Θ. Λειτουργία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του orthodoxia.info, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το σενάριο ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας πως εάν επιλεγεί αυτή η ημερομηνία δεν θα είναι δυνατόν οι αρχιερείς και οι ιερείς να επισκεφθούν τα σχολεία ώστε να τελέσουν την ακολουθία του Αγιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε ληφθεί η τελική απόφαση, όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά ο Αγιασμός στα σχολεία δεν θα τελεσθεί την πρώτη ημέρα αλλά πιθανότατα την επομένη ή κάποια από τις επόμενες, ώστε οι κληρικοί να μην έχουν λειτουργικές υποχρεώσεις στους ναούς.

Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος με τους οποίους επικοινώνησε το orthodoxia.info σημείωσαν με νόημα πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την μετακίνηση της τελετής του Αγιασμού στα σχολεία αρκεί αυτό να μην χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για γενική ακύρωση, κάτι το οποίο η Εκκλησία σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να δεχθεί.

Tags
Back to top button