Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Κοιτάξτε... ψηλά το βράδυ: Σήμερα η Πανσέληνος του Χιονιού (βίντεο)

Σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, θα δούμε στους ουρανούς την Πανσέληνο του Φεβρουαρίου, η οποία ονομάζεται και Πανσέληνος του Χιονιού. 

Η σελήνη σήμερα είναι 14,3 ημερών και έχει απόσταση από τη Γη 394.786 χλμ.

Η επόμενη Πανσέληνος θα είναι στις 18 Μαρτίου 2022.

Γιατί η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου ονομάζεται Πανσέληνος του Χιονιού

Ονομάστηκε έτσι λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και της χιονοθύελλας που κατά κανόνα εμφανίζεται τον μήνα Φεβρουάριο στη Βόρεια Αμερική και πήρε το όνομά της από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής. Η κακοκαιρία και οι έντονες χιονοθύελλες έκαναν το κυνήγι δύσκολο, γι' αυτό και αυτή η Σελήνη ονομαζόταν και Φεγγάρι της Πείνας. 

Η Σελήνη αυτή θα εμφανίζεται πλήρης για περίπου τρεις ημέρες, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα το βράδυ της Πέμπτης. Το λαμπρό αστέρι που εμφανίζεται κοντά στην πανσέληνο θα είναι ο Regulus, σύμφωνα με πληροφορίες της NASA.


 
Tags
Back to top button