Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κογκό: Απελευθέρωσε πάνω από 1.600 βαριά άρρωστους κρατούμενους από «φυλακή-κόλαση»

Βρετανία: Εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας 15χρονου με μαχαίρι τύπου «ζόμπι» - Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι

 Περίπου 1.685 «σοβαρά άρρωστοι» κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από διαβόητη φυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

H κίνηση για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στα σωφρονιστικά ιδρύματα ξεκίνησε την Κυριακή στις φυλακές Μακάλα, στην πρωτεύουσα Κινσάσα.

Στην ίδια φυλακή στις αρχές Σεπτεμβρίου 129 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια απόπειρας απόδρασης από τη φυλακή. Κάποιους τους πυροβόλησαν οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ άλλοι σκοτώθηκαν σε συνωστισμό.

Η κυβέρνηση, όπως , δεσμεύτηκε να επιταχύνει τα σχέδιά της για την αποσυμφόρηση της φυλακής, στην οποία οι συνθήκες έχουν περιγραφεί ως «πραγματική κόλαση».

Σε σειρά εικόνων που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης της ΛΔ του Κογκό στο Facebook φαίνονται κρατούμενοι με σοβαρά προβλήματα.

Ένας άντρας αδυνατισμένος και με βρώμικους επιδέσμους γύρω από το δεξί του πόδι μεταφέρεται με καροτσάκι για οικοδομή. Σε άλλη φωτογραφία φαίνονται δεκάδες υποσιτισμένοι άνδρες, ένας από τους οποίους έχει έχει ανοιχτή πληγή. Ένας τρίτος άνδρας φαίνεται να μην μπορεί να σταθεί όρθιος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε σχετικά ότι όσοι χρειάζονται ιατρική περίθαλψη θα τους παρασχεθεί φροντίδα, ενώ οι υπόλοιποι θα σταλούν στα σπίτια τους με λεωφορεία που θα ναυλώσει η κυβέρνηση.

Η φυλακή Μακάλα χτίστηκε τη δεκαετία του 1950 και έχει χωρητικότητα 1.500 κρατουμένων, αλλά σήμερα έχει τουλάχιστον 12.000 ανθρώπους.

Tags
Back to top button