Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Kλιμάκωση στη γραμμή επαφής στο Λαντάκ: Κίνα & Ινδία προς νέα κρίση

Kαθώς το χιόνι λιώνει στα βουνά, οι κινεζικές δυνάμεις εδάφους φαίνεται να έχουν επανδρώσει ορισμένες από τις θέσεις τους κοντά στις  περιοχές Γκόγκρα στο Λαντάκ. Η ανάλυση των νέων δορυφορικών εικόνων υψηλής ευκρίνειας Synthetic-Aperture Radar (SAR) που δόθηκαν στην Ινδία Today, από τη διαστημική εταιρεία Capella Space, επιβεβαιώνει τις μικρές προσαρμογές που γίνονται από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) της Κίνας.

Οι τελευταίες εικόνες μαρτυρούν την παρουσία του κινεζικού στρατού κοντά στη Γραμμή  Ελέγχου (LAC). Η Ινδία και η Κίνα έχουν συμμετάσχει σε αρκετές συνομιλίες σε στρατιωτικό επίπεδο για τη μείωση της τριβής κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου κατά το τελευταίο έτος. Ενώ οι συνομιλίες έχουν εξασφαλίσει με επιτυχία την πλήρη αποδέσμευση από την κοιλάδα του ποταμού Galwan και την περιοχή Pangong Lake, ο κινεζικός στρατός συνεχίζει να διατηρεί την παρουσία του σε άλλες αμφισβητούμενες περιοχές κατά μήκος της LAC.

Ορισμένες από τις εμπρόσθιες θέσεις του PLA κοντά στη θέση Gogra, οι οποίες σημείωσαν μεγάλη αύξηση τον Ιούλιο του 2020, αλλά αργότερα είδαν μερική αποδέσμευση μετά από συνομιλίες σε στρατιωτικό επίπεδο, συνεχίζουν να έχουν ενισχυθεί από τους Κινέζους σύμφωνα με τις τελευταίες εμπορικές δορυφορικές εικόνες

Μια σύγκριση οπτικών δορυφορικών εικόνων από τον Φεβρουάριο του 2021 κοντά στο Gogra post, με τις εικόνες SAR της ίδιας περιοχής από τις 12 Απριλίου του τρέχοντος έτους, επιβεβαιώνει την αλλαγή status quo στην περιοχή. 

Tags
Back to top button