Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κλειστή για επισκέπτες ξανά η Παναγία Σουμελά

Το σήριαλ με την Μονή Παναγίας Σουμελά συνεχίζεται και η μάχη των εντυπώσεων του τουρκικού κατεστημένου επίσης.

Η Μονή Παναγίας Σουμελά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της Τουρκίας και στις 22 Σεπτεμβρίου 2015 έκλεισε για τους επισκέπτες λόγω εργασιών αποκατάστασης. Άνοιξε εκ νέου για τους επισκέπτες στις 29 Ιουλίου 2020 με την ολοκλήρωση του δεύτερου σταδίου των εργασιών αποκατάστασης. Μάλιστα το καλοκαίρι είχε γίνει ολόκληρο σήριαλ σχετικά με το αν θα λάμβανε χώρα εκεί η τελετή του 15Αύγοστου, με το Οικουμενικό Πατριαρχείο να λέει άλλα αρχικά και την τουρκική κυβέρνηση άλλα...

Τώρα σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές το μοναστήρι κλείνει ξανά για ντόπιους και ξένους τουρίστες, αφού το έργο που πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι από την ομάδα 24 ειδικών και 5 μηχανικών συνεχίζεται.

Στο μοναστήρι, όπου πραγματοποιούνται εργασίες έλξης και στερέωσης με συρματόσχοινο, προστατεύεται τώρα από ένα σύστημα όπου τα χαλύβδινα συρμάτινα πλέγματα τεντώνονται στην πλαγιά, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθούν το νέο έτος αφού η Παναγία Σουμελά έκλεισε έως τις 31 Ιανουαρίου 2021, στο πλαίσιο της πρόληψης.

Παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, ο κυβερνήτης του Τραπεζούντος M. Ustaoğlu δήλωσε ότι ο αριθμός των επισκέψεων στη Μονή μειώθηκε στο ελάχιστο με την πανδημία. «Στο τελευταίο 20% της Μονής Σουμελά, υπήρχε λίγος χώρος για την ασφάλιση μικρών πετρωμάτων με ατσάλινα δίχτυα. Οι επισκέψεις στο μοναστήρι είχαν ήδη μειωθεί στο ελάχιστο. Για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αυτής της διαδικασίας, το μοναστήρι έκλεισε και πάλι για μια περίοδο 3 μηνών, καλύπτοντας τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Ελπίζω ότι οι τελευταίες εργασίες αποκατάστασης θα ολοκληρωθούν και το μοναστήρι θα ανοίξει στον τουρισμό από κάθε άποψη τον επόμενο χρόνο ».

Tags
Back to top button