Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κύπρος

Κυπριακό: Αποδέχθηκε τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ ο Ε.Τατάρ

Η Κύπρος γνωστοποίησε ότι αναμένει υλοποίηση της συμφωνίας για διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, που, όπως σημειώνει, υπήρξε κατά την άτυπη τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, δήλωσε πως στο γεύμα του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, τη Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη, ο κ. Γκουτέρες είχε πει ότι θα διορίσει ειδικό απεσταλμένο και εξήγησε και τους λόγους γιατί να διοριστεί ειδικός απεσταλμένος, που ουσιαστικά σχετίζονται με το γεγονός ότι στα θέματα που συζητούνται στο Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει αυτό να έχει λόγο.

Ο κ. Πελεκάνος σημείωσε πως «παρόλο που ο κ. Τατάρ αρχικά έφερε ενστάσεις στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου, στην εξέλιξη της συζήτησης αποδέχθηκε τον διορισμό, υπήρξε κατάληξη και συμφωνήθηκε να διοριστεί ειδικός απεσταλμένος».

«Εμείς αναμένουμε να υλοποιηθεί αυτό που συμφωνήθηκε στο γεύμα», τόνισε ο κ. Πελεκάνος, σημειώνοντας πως φαίνεται ότι μετά το γεύμα υπήρξε υπαναχώρηση της τουρκοκυπριακής πλευράς από τα συμφωνηθέντα.

Εμείς λέμε, πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος, πως, είτε εκδοθεί είτε όχι ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Έθνη, «εμείς αναμένουμε να προχωρήσει ο ΓΓ με τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου, όπως είχε συμφωνηθεί στο γεύμα».

Tags
Back to top button