
Εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων επιδότησης για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, στο πλαίσιο της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά».
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανήγγειλε αύξηση του προϋπολογισμού για την επιδότηση αγοράς ποδηλάτων, τα οποία συγκεντρώνουν μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, μέχρι το βράδυ της Τρίτης (01/09) και ύστερα από οκτώ ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας είχαν υποβληθεί 3.698 αιτήσεις, με συνολική απορρόφηση 3,3 εκατομμυρίων ευρώ (ποσοστό 7,2% των διαθέσιμων πόρων για το 2020), με τον τζίρο να ανέρχεται στα 23,2 εκατ. ευρώ.
Από τις αιτήσεις, που έχουν κατατεθεί έως τώρα, οι 2.896 αφορούν ηλεκτρικά ποδήλατα, οι 513 δίκυκλα και τρίκυκλα, οι 266 ΙΧ επιβατικά, οι 20 επαγγελματικά βαν και οι δύο ταξί. Συνολικά, έχουν κατατεθεί και 102 αιτήσεις για επιδότηση εγκατάστασης φορτιστή.
«Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν το ισχυρό ενδιαφέρον για τη δράση, που αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στους εταιρικούς στόλους για τους οποίους έχουν θεσπιστεί ισχυρά φορολογικά κίνητρα και μέσω του Νόμου 4710/2020 για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.