Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνημα Πάρου με αυτοκόλλητα στους κάδους απορριμάτων: «ΟΧΙ ζωντανά ζωάκια εδώ»

Μπροστά σε έναν κάδο σκουπιδιών που βρίσκεται κοντά στη βραβευμένη με μπλε σημαία παραλία του Λογαρά στην Πάρο, μία Γαλλίδα τουρίστρια μένει με το στόμα ανοιχτό όταν παρατηρεί ένα περίεργο αυτοκόλλητο. Το εν λόγω αυτοκόλλητο έγραφε κάτι που ευαισθητοποιεί και τον πιο σκληρό: «ΟΧΙ ζωντανά ζωάκια στους κάδους απορριμμάτων».

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, το αυτοκόλλητο κρίνεται αναγκαίο καθώς – σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου «Φιλόζωοι εθελοντές Πάρου» Δέσποινα Καλογεροπούλου - το φαινόμενο να πετιούνται νεογέννητα γατάκια και σκυλάκια μέσα ή έξω από τους κάδους σκουπιδιών του Δήμου έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Τις εποχές μάλιστα που γεννάνε οι γάτες δύο φορές τον χρόνο, το φαινόμενο είναι σχεδόν καθημερινό.

«Βρίσκουμε νεογέννητα γατάκια ή κουτάβια μέσα σε νάιλον σακουλές δεμένες και πεταμένες σε κάδους ή σε χάρτινες κούτες. Με τα μάτια κλειστά και τον ομφάλιο λώρο. Όχι μονό νεογέννητα αλλά και κουτάβια 1-2 μηνών», εξηγεί η κυρία Καλογεροπούλου .

«Μας έχει τύχει να βρούμε γατάκια μαζί με κουτάβι στην ίδια σακούλα στο Δρυό, που το κουτάβι έχασε το μάτι του προφανώς από τα νύχια από τα γατάκια.

Στα Μάρμαρα σε κάδο 9 κουτάβια νεογέννητα, στον Πρόδρομο σε σακούλα λιπασμάτων 8 κουτάβια σε χωράφι, τα δύο ήδη νεκρά...

Συμβαίνει σε όλα τα χωριά παντού. Πας να πετάξεις τα σκουπίδια και τρέμεις μήπως ακούσεις κλάματα από μέσα.

Τελευταίο περιστατικό παραμονές 15αύγουστου, στους κάδους στις Λεύκες μέσα σε χαρτόκουτο 4 κουταβάκια 24 ωρών με τα μάτια κλειστά και τον ομφάλιο λώρο» περιγράφει η πρόεδρος του Συλλόγου. 

Συχνά γίνονται ενημερωτικές εκστρατείες από τον Σύλλογο για τη συμπεριφορά και τον σεβασμό απέναντι στα ζώα και για τη στείρωση με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και διαδραστικά μαθήματα στα σχολεία και καταγγελίες για τους παραβάτες που έχουν τα ζώα τους σε άθλιες συνθήκες δεμένα.

«Ελπίζουμε στη νέα γενιά , καταλήγει η Δέσποινα Καλογεροπούλου και ελπίζουμε να αλλάξει αυτή η νοοτροπία και συμπεριφορά και να σέβονται στην Πάρο τη ζωή όχι μόνο των σκύλων και των γατών αλλά και των παραγωγικών ζωών που υποφέρουν στις Κυκλάδες από μια απαρχαιωμένη μέθοδο περιορισμού κινήσεων το λεγόμενο «παστούρωμα» (δεμένο μπροστινό με πίσω πόδι, δεμένο μπροστινό πόδι με κεφάλι».

Tags
Back to top button