Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κινεζική κυβέρνηση: Απαγόρευσε τις μελέτες για την προέλευση του κορωνοϊού - Θα ελέγχονται πρώτα από το κόμμα

Η κινεζική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει φαινόμενα όπως

Γι' αυτό και επιβάλλει αυστηρή λογοκρισία στη δημοσίευση επιστημονικών εργασιών σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν νέα όρια στις ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις που διερευνούν την προέλευση του κορωνοϊού, σύμφωνα με μια ηλεκτρονική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από δύο κινεζικά πανεπιστήμια.

Η πολιτική επιβάλλει νέα, πιο αυστηρή εξέταση σε οποιαδήποτε επιστημονική τεκμηρίωση σχετικά με τον ιό, προτού υποβληθούν προς δημοσίευση, με την προϋπόθεση ότι ένας κεντρικός κυβερνητικός αξιωματούχος υπογράφει τυχόν μελέτες σχετικά με την προέλευσή του, ανέφερε το CNN.

«Τα επιστημονικά έγγραφα για τον εντοπισμό της προέλευσης του ιού πρέπει να διαχειρίζονται αυστηρά και αυστηρά», δηλώνει η οδηγία από το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας.

Οποιεσδήποτε τέτοιες εργασίες, όπως δηλώνει η οδηγία, πρέπει μετά από έγκριση από την ακαδημαϊκή επιτροπή του πανεπιστημίου τους να σταλούν στην υπηρεσία επιστήμης και τεχνολογίας, η οποία θα τις μεταβιβάσει σε ειδική ομάδα στο κρατικό συμβούλιο, ενώ στα πανεπιστήμια θα επιτραπεί να δημοσιεύσουν την έρευνα μόνο μετά από έγκριση από την ειδική ομάδα.

Οι Κινέζοι ερευνητές δημοσίευσαν αρκετές μελέτες σχετικά με τον ιό σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά από τα τέλη Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για την αρχή της μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, η οποία έδωσε αυξημένο έλεγχο τόσο στον χειρισμό του επιδημικού ιού από τον Πεκίνο όσο και στον επίσημο απολογισμό του.

«Δεν δεν νομίζω ότι θα ανεχθούν πραγματικά οποιαδήποτε αντικειμενική μελέτη για να διερευνήσουν την προέλευση αυτής της νόσου.» δήλωσε ένας Κινέζος ερευνητής με τον όρο ανωνυμίας στο CNN. 

Tags
Back to top button